Апетитното и ароматно пържено кюфте се прави не с ХЛЯБ. Използвайте ТОВА!

37396
Апетитното и ароматно пържено кюфте се прави не с ХЛЯБ. Използвайте ТОВА!

Да поставиш трохи в кюфтенцата е добре познат навик за повечето готвещи домакини. Хлябът допринася с обем и вкусови качества. И е обичаен подход от много време насам. По този начин струват по-евтино, а при днешните завишени цени на продуктите това е разумно и правилно. Разбрали сме за този чалъм от нашите баби, разбира се и той се е пренасял поколения наред до съвремението ни.

Обаче съществуват и домакини с фантазия, които умело искат да пробват нещо ново с храната вкъщи. И са открили, че има десетки неща, с които бихме могли да сложим друго, вместо съставката хляб в кюфтенцата. И съответно те се сдобиват с любопитен различен вкус. Силно вероятно е да протекат твърде интересни експерименти, които да развълнуват близките на трапезата и да щурмуват с питания каква ще да е била любопитната съставка.

По тази причина, ако имате желание да направите нещо ново с златно загорелите и обичани от всички кюфтенца, които правите, пробвайте някой от следния списък с трикове. Те ще открият пред вас оригинални вкусове и деликатесни усещания, а месните топки ще станат горещо бленувани от трапезните близки.

Нарежете ситен зеленчук

Триумфа на жестока вкусотия. Фино нарязаните зеленчуци като моркови, чушки, лук, целина действат добре като новаторски заместници на трохите. Създават интересна текстура и обем на вкуса, разяждащ аромат и топките от кайма се получават адски вкусни!

Начин на употреба:

Дойде ли моментът да започнете да овалвате кюфтенцата, грижливо нарежете свежи морковчета и целина на ситни парченца. Другата проверена комбинация е лук и чушки, но без угризения може да сте на принципа проба-грешка.

Задължително е да прибавите зеленчуците равномерно в сместа за кюфтетата, а като сте готови ги прибавете към кюфтетата по начина, по който в други случаи сте го направили с хляба.

Време е за крекери

Популярният фаворит на много готвещи хора. Въпросните малки солени бисквити са възможен заместник на хлебните трохи. Крекерите се отличават с характерен вкус и прибавят хрупкава текстура към сготвените вкъщи кюфтета. Също така се продават с разнообразни вкусове и може да пробвате различни вариации с ароматите им.

Начин на употреба:

Разрежете пакета с крекери и го изсипете в съд. Натрошете с вилица на малки парченца. С здраво до превръщането им в прах. Прибавете към кюфтенцата, старателно ги включете в каймата.

Един любопитен заместител

Овесените ядки са здравословен заместник на хляба в кюфтенцата. Те са богати на фибри, които ви държат сити и издържливи. По-подходящи са от трохите и са прекрасна добавка към кюфтетата.

Начин на употреба

Прибавете близо четвърт чаша ядки от овес за всяка четвърт чаша галета. Въдворете овесените ядки в по-голямата смес използвайки лъжица, до момента, в който се разпределят в добра пропорция.

Интересна идея - картофено пюре

Пюрето от картофи десетилетия е уместен и оригинален заместник на хляба в ястията от кайма. С него те се сдобиват с по-плътен вкус, който приеман с благодатна радост от всички на трапезата. Ще останете адски приятно изненадани!

Чиа - здравословна алтернатива

Семената от чиа имат характера на брилянтен заместник на галета в кюфтенцата по 3 причини. Те не съдържат глутен, което ги титулива като полезнотворна алтернатива. Притежават същия неизразен вкус като хлебните трохи, тъй че не биха могли да изменят вкуса на гозбата. И в съотвествие с овеса са с голямо изобилие на фибри, което ще пази ситост за по-дълъг период от кюфтетата, направени с хляб.

Скъп вариант, но с невероятен вкус

Безспорно, пармезанът ще ви излезе солено, но ароматът на кюфтетата ще бъде шашкащо впечатляващ. Вкусният пармезан предлага 27% от всекидневната ви нужда от калций, 19% от всекидневната ви необходимост от натрий. Доброто в случая е, че издържа в хладилника цели месеци и непременно ще ви е готов за хранително разпореждане, щом в уикенда запретнете ръкави да сложите в тигана кюфтенца.

Начин на употреба:

В блендер сложете две-три чашки ситно настърган пармезан, половин чаша свеж магданоз и 2-3, по вкус скилидки чесън. Разбийте, докато миксът оформи фини трохи. Оваляйте каймяните топчици в частичките пармезан. Изпържете така с каймата.

Шайби оризовки? Разнообразните оризовки

Опитвали сте от ония кръгли шайби оризовки, които има по магазините, нали така? Те определено биха могли да представляват фундаментално интересен вариант Б на хляба. По същия начин, по който крекерите се пакетират с различни вкусове, така и оризовките ще формират любопитен нюанс на вашите приготвени вкъщи кюфтенца.

Начин на употреба:

Натрошете оризовките като за начало. Най-удобно е като ги пъхнете в найлонов плик и прокарате през тях с точилка, за да се получат трохи. После миксирате с месото и подправките както винаги.

Обогатяте трапезата с тези заместители и ще сте наистина изненадани! Оригиналните кюфтета ще са по вкуса на всички и ще любопитстват каква е скритата съставка. Експериментирайте повече на трапезата за удоволствие на вас и на вашите близки!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com