Баба ми каза тези 5 трика за махане на стриите

1861
Баба ми каза тези 5 трика за махане на стриите
Снимка: iStock/Guliver

Стриите могат да се появят още в тийндейджърска възраст като причините за това са най-разнообразни - рязко сваляне или качване на килограми, хормонален дисбаланс, бременност, податлива кожа и т.н. Почти няма човек без стрии и това не бива да създава у вас притеснение. Те засягат най-вече частите около бедрата и дупето, корема, гърдите и ръцете. 

Най-често стриите имат блед цвят, но се срещат и такива с червеникаво-лилав нюанс. Те не се премахват и наистина създават притеснения у някои хора, макар да са нормално явление сред всички ни. 

И макар да не можем да ги заличим изцяло, то можем поне да ги направим една идея по-малко видими с помощта на някои продукти. Ето и как:

Стриите: какво представляват и как се лекуват?

Арганово масло срещу стрии

Аргановото масло съдържа голям процент витамин Е - мощен антиоксидант, който повишава еластичността на кожата. Можете да втривате арганово масло в зоните, застрашени от поява на стрии като превенция или да масажирате с маслото ежедневно зоните със стрии, за да ги направите по-малко забележими.

Пресен сок от лимон

Лимонът спомага за избистряне на тена, има участие в регенерирането на клетките и благоприятен ефект върху кожни несъвършенства. Богат на мощни антиоксиданти, сред които витамин С, е много полезен за възстановяване на красивата и сияйна кожа. За да го използвате като средство срещу стрии, втривайте пресен сок от лимон два пъти дневно в зоните със стрии. Използвайте кръгови масажни движения и не прилагайте сериозен натиск.

Белтък

Яйчният белтък съдържа добри количества протеини и аминокиселини, които са изключително полезни за доброто състояние на кожата ни. “Маска” върху кожата с белтък ще спомогне за подобряване на еластичността, за стягане на зоната около стриите и понижаване на тяхната видимост. 

Как да се отървете от лилавите стрии? Разберете какво е фракциониран CO2 лазер

Картофен сок

Картофите съдържат нишесте и ензими, които, приложени върху кожата, спомагат за изравняване и изсветляване на тена, борят се срещу пигментациите и правят стриите по-малко забележими. Можете да се възползвате от свойствата на картофения сок, като ежедневно го прилагате с масажни движения върху областите от тялото, засегнати от стриите.

Зехтин

Зехтинът е растителна мазнина, богата на полезните за кожата и тялото ни омега-3 мастни киселини. Наред с тях обаче зехтинът съдържа и добри количества мощни антиоксиданти, които имат анти-ейдж ефект, забързват процесите на възстановяване и се борят със свободните радикали. Зехтинът спомага за регенерирането на клетките и за по-бързото заздравяване на увредените тъкани. Може да се прилага локални върху стриите, за да се понижи тяхната видимост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com