Детоксикация с шарлан

18491
Детоксикация с шарлан
Снимка: Thinkstock/Guliver

Шарланът е наричан течно злато. В миналото се е правил от орехово масло. Днес шарланът е студено пресовано слънчогледово масло със специфичен аромат и вкус, гъсто и плътно. В него няма химични добавки, консерванти или оцветители и не се пречиства допълнително чрез загряване, при който процес се губят хранителни вещества. Това прави шарлана здравословен продукт, пълен ценни вещества. Шарланът съдържа щедри количества витамин Е, както и ценни мастни киселини Омега 3, Омега 6 и Омега 9, които са изключително полезни за сърцето и съдовете, имунната система, при артрит и други ставни проблеми.

Как шарланът помага за детоксикация

Какви са ползите от ореховото масло

Ползите от ореховото масло са много. Също така помага за премахване на гъбични инфекции, независимо дали по кожата или скалпа, като по ...

Шарланът помага за изхвърляне на отровите от организма и за подобряване на общото здравословно състояние. Приема се за биологичен лечебен метод без странични ефекти и противопоказания. Жабуренето с шарлан доказано подпомага лечението на редица заболявания и детоксикира организма. Жабуренето с шарлан се извършва сутрин, преди да сте закусили, пили вода или измили зъбите си. Продължителността на жабуренето следва да е 10-15 минути. Ако нямате време за тази процедура сутрин, може да се прави и вечер, но след 3-часов интервал без вода и храна. Забранено е да се прави гаргара, тя няма да подпомогне детоксикацията, а ще вкара в организма част от отделените в шарлана токсини. След жабуренето олиото се изплюва, като се внимава да не се глътне част от него. Устата се изплаква многократно само с вода, а зъбите, езикът и устната кухина следва да се хигиенизират внимателно и старателно с четка и паста за зъби. Жабуренето с олио помага и за заздравяване на венците и зъбите, укрепване на разклатени зъби, избелване на зъбите.

Шарланът подпомага детоксикацията и при вътрешен прием. Витамин Е, който се съдържа в шарлана в отлични количества, е ценен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали. Неутрализирането на свободните радикали е важен етап от процеса на детоксикация, тъй като същите увреждат тъканите и органите, предизвикват преждевременно стареене и нарушават работата на целия организъм. Витамин Е подпомага и мастния метаболизъм, а добрият метаболизъм е важна част от процеса на детоксикация.

Съдържащите се в шарлана Омега 9 мастни киселини понижават нивата на лошия холестерол в кръвта и по този начин шарланът подпомага прочистването на кръвоносните съдове и съхраняването на нормалното им и здравословно функциониране.

За да се възползвате от полезните и детоксикиращи свойства на шарлана, важно е да не го нагрявате и да го използвате само в студени ястия и салати. Шарланът не следва да се използва при готвене и пържене. Може да подправяте супата и ястията с него, но когато същите изстинат.

Това са полезните заместители на вредното олио

Някои растителни мазнини имат много ползи за здравето за разлика от рафинираното слънчогледово олио, което доказно е далеч от първите м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com