Диета с 6 венчелистчета - с нейна помощ можете да свалите 5 кг за една седмица

965
Диета с 6 венчелистчета - с нейна помощ можете да свалите 5 кг за една седмица
Снимка: iStock

Всички мечтаем за перфектна фигура, а моделите и кльощавите красавици в социалните мрежи дават на обикновените момичета несигурност в собствената им красота. Всеки ден се появяват нови диети, които обещават незабавни резултати и рекордно отслабване. Напоследък знаменитостите обсъждат диетата с 6 венчелистчета, а ние ще ви разкажем какво е нейното значение.

Представяме ви модерна система на хранене, която ви позволява да не се отказвате от любимите си храни и да свалите излишните килограми.

Същност на метода

Диетата "6 венчелистчета" е разработена от шведския диетолог Анна Йохансон. Разработвайки тази система за хранене, диетоложката решава да подкрепи психологически отслабващите жени и придава на диетата закачлива форма и флорален образ. Анна съветва да се нарисува любимо цвете и задължително шест венчелистчета. Всеки ден, отваряйки едно от тях, ще осъзнаете, че сте отслабнали за 24 часа и сте една крачка по-близо до успеха.

Всяко венчелистче е един ден от монодиетата, а монодиетата по същество е спазване на разделно хранене. Докато консумирате храната, предписана в дадено венчелистче, не трябва да я смесвате с други несъвместими храни. Монодиетата осигурява висока степен на загуба на тегло поради еднообразното хранене през целия ден. Европейският център за изследване на отслабването е доказал, че диета, която продължава не повече от 25 часа, има най-агресивен ефект върху мазнините. Това става с помощта на един от органите на храносмилателната система - черния дроб, който съхранява различни хранителни вещества и прави мастни запаси.

Друга особеност на диетата с 6 венчелистчета е редуването на протеини и въглехидрати. Д-р Анна Йохансон казва, че това е ключът към успешното отслабване.

Антизахарна диета „100“ или как да отслабнете за един месец

Диетата

Първото венчелистче е ден за риба. През целия ден можете да ядете варена риба, но не повече от 500 грама на ден. Разпределете порциите по такъв начин, че да не оставате гладни през деня.

Второто листенце е зеленчуков ден. Препоръчително е да включите в диетата си зеленчуци с нисък гликемичен индекс: зелени зеленчуци, обикновено зеле, карфиол, тиквички, домати, тиква. Можете да изядете 1500 грама различни зеленчуци през деня.

Третото венчелистче е денят на пилето. През деня можете да изядете 500 грама пилешко филе (варено, печено или задушено). Както и при рибата, необходимо е да разпределите това количество за целия ден.

Четвъртото венчелистче е от зърнени култури. Можете да ядете всякакви зърнени храни през целия ден, но не повече от 200 грама. Най-здравословните варианти са дивият ориз, елдата и просото.

Петото венчелистче е ден на изварата. Не е необходимо да залягате върху сирене или сладки кисели млека, най-добре е да изберете натурална извара със средно съдържание на мазнини. Необходимо е да я консумирате не повече от 500 грама на ден. Разрешено е и млякото.

Шестото венчелистче е ден на плодовете. Количеството, което може да се консумира, е 1500 г. Важна препоръка: избирайте не много сладки плодове, които не съдържат нишесте. Те могат да се консумират както сурови, така и печени (в този случай можете да използвате канела, ванилин и лимонова кора).

Шведската диета "шест венчелистчета" остава един от най-популярните варианти на монодиетите. Нейната същност е в последователното редуване на дни с риба, зеленчуци, пилешко месо, зърнени храни, млечни продукти и плодове.

Разбира се, този метод за спешно отслабване е по-щадящ от употребата на един вид продукт в продължение на шест дни. Резултатът може да бъде зашеметяващ - можете да свалите до пет килограма. Това обаче е само върхът на айсберга и трябва да се запознаете с подводните камъни, преди да се подложите на диетата.

Диета със салата - ето как се прави

Големият прием на белтъчини в дните с риба, пилешко месо и млечни продукти може да провокира влошаване на бъбречните заболявания, а прекомерният прием на фибри в дните със зърнени храни, зеленчуци и плодове влошава стомашните заболявания, причинява газове и храносмилателни разстройства.

Диетата е противопоказана за тийнейджъри, бременни жени, хора със стомашно-чревни заболявания, диабет, анемия и автоимунни заболявания. Забранено е да се подлагате на тази диета по-често от веднъж на шест месеца.

Основен недостатък на диетата "шест венчелистчета" - небалансирано хранене и твърде бърза загуба на тегло вследствие на водата, така че е трудно да се запази постигнатият резултат. През всичките шест дни на диетата ще трябва напълно да откажете захарта, солта и всякакви сладкиши, трябва да пиете чиста вода и да се храните поне шест пъти дневно.

Спазвайки само тези принципи, вече можете да напълнеете, без да навредите на здравето си. След края на диетата трябва да продължите да се придържате към балансирано хранене. Само ежедневният контрол на храненето ще даде дългосрочни резултати и здраве!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Как да премахнете миризмата от пералнята?

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Внимание, жени: Какво гледа мъжът, когато харесва някоя дама

Как да изгоним котките от двора

Веднага направете това, ако разлеете нещо върху лаптопа си

5 причини единият крак да е по-къс от другия

Този ежедневен продукт разрушава здравето повече и от цигарите

Вечерен виц: Иванчо

Как да запазим кожата си млада през летните месеци?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com