До какви болести може да доведе състоянието на ТРЕВОЖНОСТ

2843
До какви болести може да доведе състоянието на ТРЕВОЖНОСТ
Снимка: Stock

За съжаление все повече хора днес страдат от тревожност. Постоянният стрес е често срещан и ни залива всеки ден, водейки със себе си и други здравословни проблеми. Колко опасна може да бъде тревожността за психиката и какви болести води със себе си?

Паник атаки – често срещани при мнозина, те са един от основните симптоми на тревожността. Състояния, които ни плашат и пречат на воденето на нормален начин на живот. Могат да са по-слаби или силни, зависи от тревожността. Лекуват се с помощта на психолог и определени медикаменти, но най-вече като лишите живота си от стрес.

Разкриха главните причини за депресията

Депресия, тревога и посттравматично стресово разстройство могат да се развият след заболявания на сърцето, включително сърдечна недоста...

Покачване на килограми – чудите се защо наддавате тегло без да се храните по по-различен начин от преди? Вероятно сте изложени на стрес и тревожност. Нормално е заради храносмилателни проблеми и метаболитни нарушения, причинени от тревожността и влиянието ѝ, да покачвате килограми.

Проблеми със съня – когато останете сами със себе си и си легнете, в главата ви започват да се въртят различни мисли, често негативни, свързани с притеснения. Тогава вместо да се отпусне, тялото започва да повишава адреналина и не ви позволява да заспите. Чувството да ти се спи, но да не можеш да заспиш, е ужасно. Уморени сте, но се въртите и нямате пълноценен сън.

Проблеми със сърцето – тревожността може да доведе до инсулт или инфаркт. Свързана е с анемия, хипертония, нарушен ритъм на сърцето. Трябва да намалите нивата ѝ, за да се балансирате и да се чувствате добре.

Възпаления в тялото – които могат да се проявят като гъбички, алергии или друго. Когато сме изложени на прекален стрес, в тялото се случват промени, които могат да отслабят имунитета и да предизвикат възпаления в организма.

Учени: Почистването на дома е по-добро от посещение при психолог

Все повече зачестяват случаите на стрес, депресия, лоши емоции и неща, които ви пречат да се справите с ежедневните дела. Понякога посе...

Главоболие – което преминава в мигрена. Това състояние се характеризира в часове и дни, минаващи с тъпа болка в главата, срещу която не могат да се преборят лекарствата, които приемате. Тя ще отмине, само ако се отпуснете и оставите тревожността да си иде.

Проблеми с ерекцията при мъжете – те преживяват по-трудно тревожността и стреса. Те могат да се проявяват, потискайки либидото или като проблеми с ерекцията. Те са тясно свързани с емоционалното състояние на мъжа. Ето защо трябва да се научите да ограничавате стреса и тревожността, за да не се стига до такива състояния.

Неправилно храносмилане – стомашните и храносмилателните проблеми са често срещани, щом стане дума за тревожност. Може да се изразяват в запек или диария, болки, синдром на раздразнените черва, подуване, газове и т.н. Тялото престава да смила правилно храната и това води до проблеми и дискомфорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com