Дрехи втора употреба за подарък? Защо не!

2360
Дрехи втора употреба за подарък? Защо не!
Снимка: iStock/Guliver

Има някакво странно обществено разбиране, че подаръците за близките ни хора задължително трябва да са скъпи. Аз въобще не смятам така. Един подарък трябва преди всичко да е практичен, качествен и да бъде избран и купен с много любов. В трудни финансови времена, в които цените и сметките растат, една добра идея за подарък са дрехи втора употреба. Когато това е приложимо, разбира се. 

Ето най-добрите съвети за купуване на подаръци от магазини за втора употреба:

Как да се отървем от миризмата на вещите втора употреба

Много от вас имат притеснения, когато купуват дрехи или вещи втора употреба. Миризмата по тях най-често е застояла или пък е силна, тъй...

На първо място - трябва да сте сигурни, че хората, на които ще купите подарък нямат нищо против магазините за втора употреба. Доста хора избягват да пазаруват от там по лични причини. Второто важно парченце от пъзела е наистина да сте уверени, че човекът, който искате да зарадвате има нужда от дрехи или обувки. Може да е ново палто, сако, ски екипировка, зимно яке, кецове и много други. Просто бъдете сигурни, че това, което ще купите няма да виси на закачалка в гардероба им. 

Много е важно да знаете вкусът на самите хора. Ако това не е така, можете да правите като мен. Аз винаги търся изчистени, неутрални, добре изработени дрехи, които мога да си представя, че даденият човек ще носи. Огледайте се за петна, липсващи копчета, стърчащи конци и най-важното - дали даденото нещо е дреха от някоя известна марка. В магазините за втора употреба има такива находки, от които стават наистина страхотни подаръци. 

Търся артикули, изработени от естествени влакна - като памук, коприна, коноп, вълна и кожа. Стоя настрана от синтетичните влакна, които често може да са вредни за кожата, а често и за околната среда. След като сте харесали даденият артикул, препоръчвам да го изперете или занесете на химическо, за да изглежда като нов. Ползите от магазините за втора употреба са, че там може да намерите и много други неща освен дрехи. Такива, например могат да бъдат чанти, раници, сакове, обувки и редица други интересни попадения. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...