Ето как изглеждат празниците с Viasat Nature и Viasat Explore

2288
Ето как изглеждат празниците с Viasat Nature и Viasat Explore
Снимка: Viasat Explore

Коледа и Нова година наближава, а това са програмните акценти по Viasat Nature&Viasat Explore.

Страна на големи котки | Viasat Nature

Започва от четвъртък, 2 януари, в 20:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Big Cat Country

Година: 2019

Три могъщи лъвски клана в долината на р. Луангва се борят, за да завладеят земята и защитят малките си, докато опасностите ги дебнат на всяка крачка. Когато температурите се повишават по време на сухия сезон, всеки триумф и трагедия се виждат ясно. Дали лъвовете ще се справят с трудностите и ще преживеят най-голямото предизвикателство в живота си?

Зимна приказка | Viasat Nature

Всеки ден от събота, 21 декември, в 19:00 ч.

Призив към всички любители на снеговете! Заровихме се в нашите архиви и ще ви покажем най-зашеметяващите ни документални поредици с една обща черта - комфортна покривка от пухкав сняг. Представяме ви епизоди от "Дивата Канада", "Голямото американско топене на ледовете", "Мистерията на Северното сияние", "Сибирският Одисей" и много други.

24 часа на Земята | Viasat Nature

Започва от събота, 21 декември, в 14:30 ч.

Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Оригинално заглавие: 24 Hours On Earth

Година: 2014

Движението на слънцето влияе на поведението на животните и растенията по цялата планета. От момента, в който изгрява, животните очакват да се възползват от възможностите, които слънцето създава. Причудлив хамелеон се зарежда със слънчева енергия, за да оцелее, а семейство лемури се топли под слънчевите лъчи.

С напредването на деня и издигането на слънцето в небето, то става по-мощно и животните реагират, за да се предпазят от моменти на криза. Когато слънцето залязва и голямата му светлина и топлина угасват, се отприщва нощен свят на герои, които се чувстват у дома си в мрака. Слънцето обаче не е изгубено дори в най-дълбоката нощ - лъчите му влияят на Луната, нашето "призрачно слънце".

Приемаме изгрева и залеза на слънцето за даденост, но начинът, по който природният свят реагира на тях може да означава успех или провал, живот или смърт.

Клондайк | Viasat Explore

Започва от сряда, 25 декември, в 21:00 ч.

Сезон: 1, Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Klondike

Жанр: Приключенски/ драма

В главната роля: Ричард Мадън (Медичите, Game of Thrones)

Поредицата е вдъхновена от истинските истории на ловците на богатство, борили се за оцеляване със суровите и жестоки условия на канадската територия около р. Юкон.

В центъра на действието са героите Бил Хаскъл и Байрън Епщайн - приятели от детството, които рискуват всичко, за да преследват мечтата си да забогатеят по време на златната треска от 80-те години на 19 в. в Клондайк.

Двамата авантюристи предприемат трудоемкото пътуване до дивия канадски район и срещат отчаяни и опасни хора, сред които алчни бизнесмени, съблазнителни куртизанки и местни племена, които са свидетели на унищожението на земята и хората им от решени на всичко предприемачи.

Весела австралийска Коледа| Viasat Explore

Цял ден от вторник, 24 декември,

до петък, 27 декември

Празничните дни ще ви поднесат всички ваши любими австралийски поредици - "Австралийски ловци на омари", "Австралийски търсачи на злато" и "Австралийски спасителен отряд".

Нашата вселена | Viasat Nature

Всеки ден от петък, 27 декември, в 19:00 ч.

Този месец се отправяме в до момента неизследвано от Viasat Nature пространство - космоса. През декември ще покажем документалните филми "Тайният живот на слънцето", "24 часа на Земята". "Един ден от живота на Земята" и "Ловци на черни дупки".

Ловци на черни дупки | Viasat Nature

Петък, 27 декември, в 19:55 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Black Hole Hunters

Година: 2019

Черните дупки са най-странните и загадъчни явления в нашата вселена; те са космически затвори с толкова силна гравитация, че дори светлината не може да излезе от тях. Доказателства, че тези научно-фантастични чудовища съществуват наистина, се трупат от десетилетия, но липсва критична информация - никой никога не е виждал черна дупка.

За две години камерите ни следват международен екип от астрономи, водени от д-р Шеп Доелеман, който се опитва да запълни тази празнина в нашето знание. Доказателството, че съществуват черни дупки може да преобърне нашето разбиране за теорията на гравитацията на Айнщайн. Това е историята на мисията да се фотографира за първи път истинска черна дупка.

Гмуркачи за бодливо злато | Viasat Explore

Започва от четвъртък, 2 януари, в 22:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Spiky Gold Hunters

Година: 2019

Поредицата следва шестима смели и харизматични герои, които се борят със свирепите стихии на Южна Нова Зеландия, за да открият гастрономическия еквивалент на диамантите за любителите на вкусната храна от цял свят.

Мястото, където се въдят големи бели акули - проливът Фово, не е за хора със слаби сърца. Печално известен със суровостта си и свирепите си бури, той не предлага гостоприемна среда за шестимата гмуркачи.

Те трябва да преодолеят смразяващите температури, постоянната заплаха от нападение на акули и опасностите на свободното гмуркане. За разлика от гмуркането за абалони, гмуркането за морски таралежи в дълбокия Юг не предполага водолазна бутилка с кислород. Гмуркачите ползват само основно оборудване - неопренов костюм, маска, шнорхел, колан с тежести и плавници. Те рискуват живота си всеки път, когато скачат във водата, за да задоволят изискванията на международния глад за ценния деликатес. Те разполагат с 24 часа след разтоварването на улова си да го обработят и пакетират за ресторантите и търговските обекти по света, преди качеството му да се влоши прекалено за износ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com