Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

23 април 2024, 19:46 часа

Неизменна част от ежедневната визия на много от нас е чантата. Често обаче възниква проблемът с падането ѝ от рамото, особено когато сме с дебели връхни дрехи. Не се отчайвайте, защото има няколко лесни начина за решаване на този проблем.

Какво да направите, за да спрете чантата да пада от рамото ви?

1. Изберете връхни дрехи с по-груба материя

Обърнете внимание на текстурата на връхните си дрехи. Гладките повърхности могат да доведат до падане на чантата. Предпочитайте материали с груба текстура, като деним, букле, рипсено кадифе или туид. Това ще помогне на чантата да стои по-добре на рамото ви.

Чанта и фън шуй: полезни съвети за основния женски аксесоар

2. Избягвайте чанти, които са твърде гладки или лачени

Когато избирате чанта, обърнете внимание на материала на дръжките. Избягвайте текстури, които са твърде гладки или хлъзгави, като лачена кожа, найлон или козина. Предпочитайте дръжките от кожа с релефен модел, велур или текстил, които се задържат по-добре на рамото.

3. Търсете дрехи с вградени ръкави

Вталеният ръкав създава прав ъгъл между рамото и ръкава, което прави чантата удобна за носене на рамо. Раглан ръкавите или падналите ръкави могат да доведат до изплъзване на чантата.

4. Носете чанта с дълги дръжки

Избирайте чанти с достатъчно дълги дръжки, удобни за хващане на рамо, особено когато ги носите с връхни дрехи. Стиловете с кръстосано тяло също могат да бъдат чудесен вариант, тъй като могат да се носят през рамо.

5. Поставете чантата си на другото рамо.

Понякога просто прехвърлянето на чантата през другото рамо може да ви помогне да не паднете. Също така е полезно за равномерно разпределяне на натоварването върху гръбначния стълб и предотвратяване на изкривяване на позата.

Как да удължите живота на дамската чанта

Ако стандартните методи не помогнат, можете да използвате по-радикални методи.

6. Използвайте медицинска лента или велурен пластир

Нанесете медицински пластир върху частта от дръжката на чантата, която докосва рамото ви, или зашийте велурен пластир върху дръжката на чантата. Това ще помогне за предотвратяване на подхлъзване. Моля, обърнете внимание, че пластирът може да бъде забележим.

7. Зашийте копче на връхната си дреха

Копче, пришито към горното облекло близо до рамото, може да служи като допълнителна закопчалка за чантата.

8. Превърнете чантата си в crossbody

Закачете дълга презрамка върху чантата и я носете напряко на тялото. Това ще създаде допълнителна опора и комфорт при носене.

9. Спрете да носите тази чанта с връхните си дрехи.

Ако всички горепосочени методи не помогнат, може да изберете друга чанта или да я носите на лакътя си, като следвате етикета на чантата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес