Ето защо трябва да ядете повече плодове

2141
Ето защо трябва да ядете повече плодове
Снимка: iStock

Знаете ли, че някои плодове могат да предпазят дори кожата ви от слънцето?

Това е един от големите съюзници на вашата фигура, но не само на нея ... и на кожата ви. Плодовете трябва да имат привилегировано място във вашата кошница за пазаруване.

Неизчерпаем източник на антиоксиданти, витамини, минерали, вода ... полезните им свойства за вашето здраве са повече от доказани. Но освен това някои от тях могат да ви помогнат, когато става въпрос за пречистване на тялото ви, подобряване на храносмилането или избягване на страховитото задържане на течности.

Добри съюзници на вашата фигура и вашата кожа

-Диня и пъпеш. Богат на фибри и вода, така че имат засищащ и диуретичен ефект. Те елиминират токсините и подобряват процеси като целулит и акне. Те са добър вариант в горещо време поради високото си съдържание на вода и хидратираща сила на нивото на тялото и кожата. Те са богати и на витамини А и С.

-Цитрусови . Въпреки че по-късно ще говорим един по един, като цяло тази група и особено кивито имат много витамин С, така че е добър антиоксидант, а също така има слабителни и диуретични свойства. По-добре е да приемате цели цитрусови плодове отколкото в сок, но в случай на втечняване е удобно да ги приемате прясно, за да поддържат свойствата на витамините.

-Ананас и папая . Поради съдържанието си в ензимите, които улесняват храносмилането на протеините, те подобряват храносмилателните процеси. Те също имат противовъзпалителни и диуретични свойства, които насърчават елиминирането на течности и токсини. Те трябва да се приемат по естествен път, никога в сироп. Ананасът съдържа много бромелаин, който има противовъзпалителен ефект и подобрява различни храносмилателни симптоми.

-Грейпфрут. Съдържа витамини, антиоксиданти и флавоноиди, които подобряват кожата, освен това съдържа ликопен, който е мощен антиоксидант. Той има нисък калориен прием, поради което е силно показан в диетите.

-Манго. Съдържа витамин А и бета каротин, много важни за кожата. Каротеноидите са жълти или оранжеви растителни пигменти, които се трансформират във витамин А в тялото. Витамин А е от съществено значение за поддържането на епителните тъкани като кожата и лигавиците. Каротеноидите са мощни антиоксиданти, които неутрализират окислителните свободни радикали, които са молекули, отговорни за стареенето на кожата. Консумацията на манго допринася за доброто състояние на кожата. Предпазва от увреждания, които слънцето нанася върху кожата ни. Доказано е, че липсата на витамин А причинява сухота и лющене на кожата, поради което мангото допринася за нейната хидратация и гладкост. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com