Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гел лак или обикновен - кога кой да изберем

19 юни 2024, 18:44 часа

Гел материалите значително изместиха продуктите за маникюр от по-старото поколение. Днес те се използват както от професионални студия, така и от обикновени жени, които са усвоили изкуството на маникюра. Обикновените лакове обаче все още са търсене. Това са материали от различни групи, които успешно съществуват съвместно, като всеки тип има своите предимства.

Обикновеният лак е вечна класика

Основната разлика между продуктите от тези категории е, че обикновените лакове изсъхват на въздух, за нанасянето им не са необходими допълнителни инструменти или устройства. Това прави материала предпочитан, когато става дума за домашен маникюр.

Предимства и недостатъци на гел лака

Предимства и недостатъци

В конвенционалните лакове от ново поколение съставът е значително подобрен в сравнение с тези опции, които бяха представени на пазара преди 20-30 години. Съвременните продукти имат редица предимства:

·         впечатляваща палитра, редовно появяване на нови продукти;

·         бързо съхнене на въздух, независимо от светлинния спектър, влажност, температура и други фактори;

·         устойчивост на контакт с вода;

·         отстраняване с помощта на специални течности;

·         относително ниска цена, тъй като не са необходими допълнителни разходи за материали и оборудване.

Наред с предимствата, обикновените лакове имат и някои недостатъци, като основният е краткият им живот на износване. Като се има предвид времето, прекарано в процедурата, това е сериозен недостатък, тъй като за да изглеждат ръцете ви спретнати и добре поддържани, ще трябва да подновявате маникюра си на всеки 3-5 дни. Вторият аспект е, че използването на обикновен лак не включва изравняване, укрепване и коригиране на нокътните плочи.

Гел лак - модерно решение за маникюр

Гел лаковете дават много по-голямо поле за творчество. Това се обяснява с факта, че производителите залагат на тази група и на пазара се появяват нови продукти в този сегмент.

Плюсове и минуси на гел лаковете

Предимства на групата гелове:

·         плътност, устойчивост на цвета;

·         дълъг период на износване;

·         устойчивост на течности, домакински химикали, механични повреди;

·         способността за извършване на изравняване, укрепване и разширение;

·         достъпност и достъпна цена.

Алергия към гел лак: какво да правя?

Въпреки това, да се научите да работите с гел материали изисква практика. Можете сами да овладеете това изкуство - използвайки образователни видеоклипове, онлайн курсове и майсторски класове. За да усъвършенствате уменията си, препоръчително е да използвате съвети и след това да покриете ноктите си.

Възможно е да възникнат трудности при отстраняването: премахването на гел покритие е по-трудно от премахването му с обикновен лак. Ще трябва да инвестирате допълнителни пари в инструменти, материали и оборудване: ще ви трябва LED лампа, пили, четки, професионални. течности, салфетки. Инвестицията ще се изплати, а това се дължи на дългия период на износване на покритието – от 2 седмици.

Гел лаковете вече не се считат за изключително салонен материал. Можете лесно да ги използвате у дома. Важно е да запомните няколко правила:

·         евтините материали от неизвестни производители са допълнителни разходи, а не спестявания, тъй като качеството обикновено е ниско;

·         гел лаковете се съхраняват далеч от пряка слънчева светлина;

·         Материалът трябва да се нанася на тънки слоеве, като всеки се изсушава;

·         спазването на технологията е ключът към добрия резултат.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес