Предимства и недостатъци на гел лака

4633
Предимства и недостатъци на гел лака
Снимка: салони за красота Murphy

В днешно време това е един от основните начини да си подарите красив и здрав маникюр. Също така, гел-лакът може да издържи до няколко седмици. Поставя се лесно, а също така не се изисква кой знае какво усилие. Можете да го направите у дома или при маникюристка. Хубаво е да бъде направен от специалист, защото така ще избегнете различни проблеми, които могат да увредят трайно нокътя ви.

Предимства на гел лака

Подходящ е за хора, които имат тънки и чупливи нокти. Също така, той е дълготраен и няма нужда да ходите при маникюристката си всяка седмица. С него можете да си удължите ноктите и така няма нужда да чакате със седмици, за да имате перфектния маникюр.

Ето как да възстановите ноктите си от гел лака

Създаването на гел лак създаде усещане в света на красотата и стила. Всеки представител на "красивата половина", който иска да изглежда...

Недостатъци

Някои проучвания твърдят, че UV вреди на кожата и ноктите. Цената също е 2-3 пъти по-висока от тази на обикновения маникюр. Това се оправдава с фактът, че маникюрът е по-дълготраен.

Ако го правите постоянно, без да си дадете „почивка“, то можете да увредите плочката на нокътя. 

В салона могат да ви предложат и акрилни нокти. Те също са устойчиви и се поставят по следния начин: акрилните нокти се правят с помощта на течен мономер и полимер на прах, като върху физическите нокти се образува твърд, защитен слой. След като стане твърд, акрилът е чудесен за нанасяне на лак.

5-те форми на маникюра и подходящият гел лак за тях

Случвало ли ви е да сте в салона за красота и преди нанасянето на гел лака, маникюристката ви да ви попита: “Каква форма да са но...

Гел лакът от своя страна придава онзи блясък, който привлича окото. При него не е нужна някаква специфична подготовка. Просто се поставя, изпича се и вече имате нов маникюр.

При него обаче, ако се счупи, не можете да го поправите сами, както с обикновен нокът. В този случай се нуждаете от намесата на професионалист. Подобно счупване може да доведе до отлепяне на целия гел лак, а оттам и на покритието на плочката. 

Не можете и да си правите постоянно от този маникюр. Вече казахме, че UV лампата малко или много вреди на кожата. Също така, ако не дадете възможност на ноктите да се възстановят, то това значително ще ви попречи да имате някакъв маникюр.

Във всички случаи гел лакът си има своите предимства, но и недостатъци. За да имате здрави и красиви нокти, то е добре да го прилагате с мярка. Така ще имате красив маникюр по всяко време, но ще можете да запазите нокътя си и няма да нанесете непоправими щети. Не се опитвайте сами да си го направите, защото ще се нараните. Доверете се на професионалистите и се вслушайте в съветите, в които те ви казват, за да можете да се радвате на красиви ръце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com