Грубата коса не е наказание, а предизвикателство - ефективна грижа и здраве

1462
Грубата коса не е наказание, а предизвикателство - ефективна грижа и здраве
Снимка: iStock/Guliver

Имате ли усещането, че непрекъснато се занимавате с хвърчащи и накъсани краища на косата? Или косата ви е груба на допир, без значение колко я поддържате? Ако е така, може да имате груба коса. Това е нормален тип коса и няма повод за безпокойство, но грубата коса има нужда от специални грижи и лечение.

Каква грижа полагате за грубата си коса?

Благодарение на повдигнатите кутикули, които са склонни да се захващат за околната среда, много хора с груба коса се борят с накъдряне и хвърчане. Поправянето на това обикновено изисква повишена хидратация. Така че нека разберем всички начини, по които можете да се грижите за грубата си коса.

Използвайте точните продукти за вашата коса

Първата стъпка към управлението на грубата коса е да се уверите, че ползвате подходящите продукти. Кондициониращите серуми и кремове трябва да бъдат най-добрият ви приятел. .

Избягвайте продукти, които имат в съства си алкохол, който е основен елемент в стилизиращите продукти като спрея за коса. Потърсете продукти, богати на естествени масла от авокадо и жожоба.

Домашни средства за здрава и красива КОСА

Използвайте копринена калъфка за възглавница

Спането върху копринена калъфка за възглавница помага да се предпазят чувствителните прически и да се предотврати къдренето през нощта. Коприната създава значително по-малко триене от тъкани като памук и трико, така пазите косата от заплитане и възли.

Избягвайте топлинната обработка

Най-ефективният начин да имате здрава и хидратирана коса е като избягвате топлинните инструменти. Това е сложно за повечето от нас, които се нуждаят от издухване и маши, за да оформят гривите си. Номерът е да ги използвате пестеливо, вместо ежедневно.

Поддържайте здравословна диета

Диетата ви също играе роля за структурата на косата ви, особено консумацията на протеини, които са главната храна за здравословното състояние на косата. Храни с много протеини, като постно месо, яйца и млечни продукти, помагат за укрепване на космените фоликули и предотвратяват накъсването, което може да подобри цялостния външен вид и здравето на косата.

Липсата на витамини и минерали също може да доведе до груба коса. Витамин С, биотин, желязо и цинк например са жизненоважни за здравето на косата. Обратно, излишъкът от определени хранителни вещества също може да доведе до груба коса . Твърде много витамин А, например, може да направи косата чуплива и лесно да се накъса, което води до груба текстура.

Ако искате здрава и гъста коса, яжте тези храни

Добра хигиена на косата

Друг ключ към поддържането на здрава коса, когато имате гъсти, груби кичури, е да прилагате добра хигиена на косата. Това означава да се подстригвате често и да следите колко често миете косата си.

Използвайте масла

Що се отнася до хидратацията, има няколко трика за максимизиране на ползите от естественото производство на мазнини от косата ви. Често, когато говорим за мазнина по кожата си, ние го наричаме нещо лошо. Но маслото всъщност помага да се заключи влагата, която е от решаващо значение за здравата коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Може ли да имаме успешна връзка с нарцисист?

8 тайни правила за щастлив брак

20 фрази на партньора ви, който подсказват липса на любов

5 нагласи от детството, които пречат на една жена да изгради здрава връзка в настоящето

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com