Хаосът вкъщи и в работата разкрива няколко психологически проблема

7973
Хаосът вкъщи и в работата разкрива няколко психологически проблема
Снимка: iStock

Домът ни е мястото, в което се чувстваме най-сигурни и защитени от външния свят. В него прекарваме голяма част от времето си заедно със семейството. Той обаче може да разкрие много повече за характера ни, отколкото сме предполагали. Разхвърляният дом е не само признак на мързел и безхаберие, но може да се свързва и с психологически проблем според специалистите. 

Нека видим по какъв начин хаосът говори за нас:

Криете боклуците си в шкафовете

Дори и домът да изглежда подреден на пръв поглед, то безпорядъкът не е изключено да се крие в мебелите. Има хора, които прибират всички боклуци и ненужни вещи по шкафове, кутии и гардероби. 

Това може да подсказва, че човекът се старае и иска да изглежда добре в очите на другите, но не може да се справи с хаоса в душата си. Поради тази причина домът на пръв поглед изглежда перфектно почистен, но вътрешността му е безпорядък.

Какво разкрива разхвърляната стая за вас?

Вещите за извехтели

Не винаги старите мебели и повредените уреди сигнализират за материална невъзможност за подмяната им. Понякога това си е просто от характера на човек. Част от вещите им дори все още стоят неразопаковани по кашоните сякаш всеки момент са готови да напуснат. Това обаче не се случва години наред.

Психолозите определят този тип личности като хора, сложили розовите очила и гледащи в бъдещето. За тях настоящият момент е просто временен дискомфорт, през който трябва да преминат. Но същевременно не предприемат никакви действия за подобряване на бъдещето и промяната никога не настъпва. Надяват се да дойде човек, който да ги спаси от този омагьосан кръг.

Разхвърляно работно място

В днешно време е все по-нормално да имаме обособено работно кътче в дома си. То също може да издаде много за характера ни. Разхвърляното бюро и безпорядъкът на работното място може да индикират за твърде високо самочувствие и незрялост, както и за липса на креативност. 

Какво казва любимият ви цвят за вашия характер

Не изхвърляте боклуците, не миете чиниите и не се грижите за прането си

За повечето от нас чистенето е само досадно задължение и се стараем да го отлагаме възможно най-много. Но има хора, които преминават границата. Оставят чиниите в мивката до нейното препълване, не изхвърлят коша за боклук седмици наред, а кошът за пране в банята отдавна е прелял с дрехи.

Психолозите съветват да не отлагате всички задачи до достигане на крайности. Вместо това можете да преодолеете този проблем с малки крачки - почнете да миете чиниите веднага след хранене, разпределяйте прането и пускайте перални поетапно, на излизане от вкъщи взимайте с вас и боклука и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com