"Хензел и Гретел" оглави бокс офиса

13777
"Хензел и Гретел" оглави бокс офиса

Вероятно на младото поколение имената на Хензел и Гретел не им говорят абсолютно нищо, да не казвам, че няма как да знаят за приказните герои. За тях Хензел и Гретел са ловци на вещици в поредната холивудска боза за вампири, вещици и всякакви други зли създания. Но защо приказните герои станаха ловци на вещици... това вероятно няма да има отговор.

"Хензел и Гретел: Ловци на вещици 3D", в който изгубените брат и сестра се превръщат в ловци на глави, дебютира на първото място с 19 млн. долара приходи, обяви „Екзибитър Рилейшънс”, съобщи БГНЕС. Свръхестественият трилър успя да се пребори с хоръра "Мама", която падна на второто място още през втората си седмица по кината. "Мама" разказва историята на две спасени малки деца, които се оказват изгубени в гората след смъртта на родителите си. Лентата събра скромните 12,9 млн. долара. Мрачната романтична комедия "Наръчник на оптимиста" остана трета, измествайки номинирания за Оскар филм "Враг номер едно" на четвъртата позиция. "Наръчникът" касира 10 млн. през уикенда, докато историята за търсенето на Осама бин Ладен – 9,8 млн.

Полицейска драма и ужас оглавиха боксофиса

Полицейската драма "Край на смяната" с участието на Джейк Джиленхол и хорърът "Къщата в края на улицата" оглавиха северноамериканския...

Другото ново предложение - "Паркър", с участието на Джейсън Стейтъм и Дженифър Лопес, дебютира на пето място. Междувременно кървавият спагети уестърн на Куентин Тарантино "Джанго без окови", който спечели два "Златни глобуса" и четири номинации за наградата на Академията, се покачи на шестата позиция с малко над 5 млн. долара.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com