Хляб в кюфтето? Замести го с това - близките ще се чудят и маят за рецептата!

31009
Хляб в кюфтето? Замести го с това - близките ще се чудят и маят за рецептата!

Да натрошиш трохи в пържените кюфтета е добре познат навик за повечето кухненски идеи. Хлябът създава обем и вкусови качества. И е обичаен подход от години. Приготвени с този трик струват по-евтино, а при днешните завишени цени на продуктите това е разумно и правилно. Възпитани сме в този чалъм от нашите баби, разбира се и той се е онаследявал поколения наред до модерните времена.

Обаче съществуват и напористи домакини, които целенасочено пробват различни неща над печката. И са наясно, че има интересен списък от неща, с които е възможно да поставим друго, вместо натрошени трохи в пържените кюфтенца. И съответно те се сдобиват с любопитен различен вкус. Възможно е да се сбъднат мащабно интересни експерименти, които да удовлетворят близките на трапезата и да са крайно заинтересовани каква ще да е била скритата съставка.

По тази причина, ако ви се струва, че е дошъл мига да предприемете оригинална стратегия спрямо златно загорелите и любими на трапезата кюфтенца, които правите, ползвайте някой от следния списък с практики. Те ще открият пред вас оригинални вкусови усещания и вкусови орнаменти, а топчетата от кайма ще станат чревоугнически бленувани от трапезните близки.

Със зеленчуци към финес

Определено феноменална вкусотия. Фино нарязаните зеленчуци като моркови, чушки, лук, целина функционират добре като новаторски заместници на трохите. Овкусяват със забележителна текстура и нива на вкуса, приятен аромат и топките от кайма се получават абсолютно вкусни!

Начин на употреба:

Дойде ли мига да започнете да овалвате кюфтенцата, грижливо нарежете свежи морковчета и целина на мънички парченца. Другата успешна комбинация е лук и чушки, но с малко повече въображение може да пробвате всякакви варианти.

Целете да поставите зеленчуците равномерно в сместа за кюфтетата, а после ги прибавете към кюфтетата по огледалния начин, по който в други случаи сте го направили с хляба.

Пробвайте с крекери - няма да съжалявате

Популярният фаворит на много готвачи. Въпросните тънички солени бисквити са приятен заместник на хлебната традиция. Крекерите се отличават с отличаващ се вкус и постигат хрупкава текстура към вашите кюфтета. На всичкото отгоре могат да се намерят с много различни вкусове и може да редувате ароматите им.

Начин на употреба:

Разрежете пакета с крекери и го изсипете в подходящ съд. Натрошете с вилица на малки парченца. Посредством хубаво докато не станат на прах. Слагайте към кюфтенцата, хубаво ги втрийте в каймата.

Фибрите и овеса

Овесените ядки са препоръчван заместник на хляба в каймата. Те са изобилстващи от фибри, които ви съдействат да сте сити и в чудесно здраве. По-приятни са от трохите и са вкусна добавка към кюфтетата.

Начин на употреба

Прибавете близо четвърт чаша ядки от овес за всяка четвърт чаша галета. Въдворете овесените ядки в по-голямата смес използвайки лъжица, до момента, в който се разпределят в добра пропорция.

Пробвайте и пюрето - ще ви хареса

Пюрето от картофи десетилетия е подходящ и работещ заместник на хляба в кюфтенцата. С него те се получават с по-плътен вкус, който е любим на всички на трапезата. Ще останете адски приятно изненадани!

Чиа - здравословна алтернатива

Семената от чиа представляват подходящ заместник на галета в пържените кюфтета по 3 причини. Те не включват в състава си глутен, което ги превръща благоприятна алтернатива. Притежават същия неизразен вкус като хлебния вариант, тъй че не биха могли да изменят вкуса на каймата. И по съвпадение с овеса са с голямо изобилие на фибри, което ще ви държи нахранени за по-дълъг период от кюфтетата, омесени с хляб.

Майсторите слагат пармезан

Очевидно, пармезанът ще ви охарчи, но ароматът на кюфтетата ще бъде особено оригинален. Настърганият пармезан включва 35% от ежедневната ви нужда от калций, 16% от текущата ви потребност от натрий. Благоприятстващо е, че издържа в хладилника цели месеци и по всяко време ще ви е готов за ползване, щом в уикенда се захванете да поставите на трапезата кюфтенца.

Начин на употреба:

В блендер сипете две-три чашки ситен пармезан, половин чаша свеж магданоз и 1-3, в зависимост от предпочитанието ви скилидки чесън. Разбийте, докато миксът се заформи като фини трохи. Оваляйте каймяните топчици в частичките пармезан. Изпържете така с каймата.

Разнообразие - с оризовки

Пробвали сте ония овални шайби оризовки, които има по магазините, нали така? Те определено биха могли да се окажат фундаментално интересен вариант Б на хляба. По същия начин, по който крекерите се предлагат в серия от многообразни вкусове, така и оризовките ще включат оригинален нюанс на вашите пържени кюфтенца.

Начин на употреба:

Натрошете оризовките най-напред. Най-удобно е като ги пъхнете в найлонов плик и прокарате през тях с точилка, за да стигнат до нивото на трохи. Следващата стъпка е да миксирате с месото и подправките както е по традиция.

Осланяйте се на тези вариации и ще останете определено изненадани! Старателно направените от вас кюфтета ще ви дадат готварски престиж пред всички и ще се чудят каква е скритата съставка. Вкарайте фантазията повече на масата за удоволствие на вас и на вашите близки!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Какво може да предизвика отвращение към месото?

Съпругата ми се оказа мъж: Младоженец с ужасяващо разкритие след 12 дни брак (ВИДЕО)

Как никога да не закъснявате: 8 прости съвета, които вършат чудеса

Развалена вечеря: 6 основни грешки при готвене на пюре, които всеки допуска

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com