Храни, виновни за торбичките под очите

4531
Храни, виновни за торбичките под очите
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и да са грозни, торбичките под очите не са безнадежден случай. Разбирането на основните причини за тези тревожни черти на лицето е важна стъпка в намирането на лекарство. Ето няколко мъдри думи за водещите причини за торбички под очите и най-добрите начини за справяне с тях.

Стареене, наследственост и сънливи очи

Да, изворът на младостта е един мит, който много от нас искат да се окаже верен, но реалността е, че не можем да върнем часовника назад. С процеса на стареене връзките под очите ви, които задържат мастната тъкан, започват да отслабват и тъканта може да падне напред, за да се образуват торбички под очите. Наред с възрастта, наследствеността може да бъде друг инициатор за торбички под очите. Въпреки че не можете да лекувате основната причина, проявата на креативност с качествен коректор и някакъв ревитализиращ крем е обещаващ подход за прикриване на „наследството“ на вашата увиснала торбичка. Друга причина за торбичките под очите е просто неподвижността на съня. Тези „изгряващи и блестящи“ сутрешни очи се появяват, защото кръвоносната ви система се движи по-бавно, когато спите, оставяйки излишна течност под очите. По-слабо отпочинало тяло (или стресирано) може да попречи на кръвоносната ви система да изхвърли тази допълнителна течност дори след като сте били будни известно време. Сутрешните торбички под очите или подпухналостта са нормални, но торбичките под очите, които продължават през целия ден, могат да бъдат знак, че тялото ви се нуждае от повече сън. Осем часа на нощ е добре.

Въпреки че възрастта, наследствеността и сънливостта на очите са водещи причини за торбички под очите, има много по-рядко срещани причини като инфекции на синусите, проблеми с щитовидната жлеза или бъбреците, хормонален дисбаланс, алергии към храна или прах, дефицит на желязо, прекомерен кофеин и пушене.

С тези трикове ще забравите за торбичките под очите

Какво мога да направя по въпроса?

Всички знаем, че трябва да спим повече и да се опитаме да елиминираме стреса в живота си, но как да се справим с торбичките под очите междувременно? Предлагаме да опитате следните лекарства:

Опитайте със студен компрес върху очите. Това ще помогне за намаляване на отока.

Сварете две пакетчета зелен чай и ги оставете да изстинат. Поставете ги върху очите си за около 10 минути, за да насърчите циркулацията и да намалите подпухналостта.

Повдигнете главата, докато спите, и оставете гравитацията да свърши работата за предотвратяване на натрупването на течности.

Избягвайте храни и напитки, които насърчават задържането на течности, като алкохол, кафе, бяла захар, пържени храни, бяло брашно и сол. Освен това сведете въглехидратите до минимум.

Чайове против торбички под очите

Ако вашите торбички под очите продължават повече от седмица или бързо се влошат, консултирайте се с вашия лекар, защото това може да е признак за по-сериозен основен медицински проблем.

Има надежда за тези не толкова прекрасни торбички под очите. Винаги търсете съвет от вашия лекар или друг квалифициран медицински специалист с всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското си състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как се пише: полилей или полюлей?
Как се пише: полилей или полюлей?

Думата се изписва правилно по следния начин - полилей, мн.ч. полилеи. Как се пише: посрещна или посрешна? Примери: Полилеят се люлееше...