Храните, с които лицето ви ще засияе

16541
Храните, с които лицето ви ще засияе
Снимка: Thinkstock

Искате ли да имате здрава, красива и сияйна кожа? Един от начините това да се случи е като я „подхранвате” с правилните вещества. Доста от козметичните продукти , които си купуваме са с екстракт от някакъв хранителен продукт. Те подхранват кожата отвън, но за да се погрижите истински за нея, тя има нужда да получава хранителни вещества и отвътре. Тогава защо да не ги приемаме в суров вид ? Храненето е много важно за естествено красива и гладка кожа, без недостатъци. Ето и храните, които да приемате, за да се радвате на мечтаната от вас кожа:

Куркума

Подправката е противовъзпалително средство, също така се справя с възпаленията, зачервяванията и подпухналостта на кожата. Можете да я поръсвате върху смути или кафе, както и да я добавите в яйца и зеленчуци за допълнителен вкус.

Зелен чай

Богат на много антиоксиданти, зеленият чай е един от най-добрите приятели на кожата, който можете да приемате както под формата на любима напитка, така и външно. Измивайки кожата си с него намаляват зачервяванията, а тя става по- мека и нежна.

Яйца

Те са много важни и като цяло за здравословното ни състояние, като имат огромно значение за здравето и красотата на кожата. Те съдържат цинк, който намалява вероятността за появяване на пъпки. Също така поддържа кожата ни стегната и бляскава. С яйца можете да си приготвите и домашна маска.

Авокадо

Него също можете да включите както в любимата си салата, така и да използвате директно върху лицето си като маска. Биотинът, който то съдържа, влияе изключително добре на сухата кожа. То съдържа омега 9 мастни киселини, който действат възстановяващо на кожата.

Меланомът - как да го разпознаем и да се предпазим

Една бенка може да причини едно от най-страшните онкозаболявания – меланом. Болестта се появява и при незасегната кожа, излаганет...

Зехтин и захар

Смесени двете заедно с бадемово масло ще овлажнят кожата ви и ще я направят по-мека. Захарта ще я ексфолира, а зехтинът предотвратява ранното стареене. Тези две съставки правят идеалния домашен ексфолиант, с който да се грижите за кожата си.

Ядки

Богати са на витамин Е, който предпазва лицето от слънчевите лъчи и запазва естествените съставки на кожата, които я поддържат млада, красива и сияйна за по-дълго време.

Мандарини

Тайните на азиатките за хубава кожа

Много азиатки изглеждат много по-млади, отколкото реалната си възраст. Някои смятат, че това се дължи на ген, подарък от природата, док...

Източник са на витамините А и С, те намаляват появата на акне и предизвикват възстановителните процеси в кожата. Така ще се отървете по-бързо от белезите на акнето и неравностите по кожата. Можете да консумирате постоянно, а защо не и да ги включите в любимата си домашна маска за лице.

Сладки картофи

Съдържат витамин А и бета каротин, които са важни са здравата коса, кожа и нокти.

Гъби

Диагнозата меланом често се пропуска при обикновен клиничен преглед

Диагнозата меланом често се пропуска при обикновен клиничен преглед. През последните години кожните карциноми трайно са сред онкологичн...

Източник са на витамин В и селен, гъбите ще направят кожата ви по – плътна, блестяща и хидратирана и също ще я предпазят от вредните слънчеви лъчи.

Сьомга

Богата е на омега 3 есенциални мастни киселини. Предотвратява появата на акне, прави кожата по – гладка и здрава. Опитайте се да включите сьомгата в менюто си 2-3 пъти седмично в салата или като основно ястие.

Грижете се за кожата си и се опитвайте максимално често да приемате по-горе написаните продукти. Те са много полезни за вашата кожа и могат напълно да заменят козметичните продукти , които използвате . Потърсете рецепти за домашни маски, които можете да си правите с някои от изброените храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com