Храните,които задължително трябва да измиете преди консумация

2458
Храните,които задължително трябва да измиете преди консумация
Снимка: iStock/Guliver

5 храни, които трябва да миете

1. Кутии за храни и напитки

Кой е най-добрият начин за топлинна обработка на храната

Следват пет супер лесни техники за готвене с ниско съдържание на мазнини, които можете да овладеете за времето, необходимо за създаване...

Консервираните храни и напитки измунават дълъг път, преди да пристигнат в магазина за хранителни стоки. Те минават през складове, дистрибуторски центрове и камиони, събирайки всякакъв вид мръсотия по пътя. Затова изплакнете вашите консервирани храни и напитки, преди да ги отворите, само за да сте в безопасност.

2. Консервирани боб

Сега, след като разбрахме какво има от външната страна на кутията, нека поговорим за това, което е отвътре! Повечето консервирани храни могат да се консумират такива, каквито са, но консервираният боб е изключение. Когато са консервирани, те се опаковат в разтвор от вода и сол. Но с течение на времето водата абсорбира част от нишестето от боба, превръщайки го в гъст и нишестен. Тази течност може да повлияе на вкуса и текстурата на всичко, в което я поставите, така че не забравяйте да изплакнете тези зърна преди употреба! Просто изсипете боба в сито и изплакнете за няколко секунди под студена вода.

3. Плодове с негодни за консумация кожи

Може да изглежда глупаво да миете външната страна на диня, авокадо или лимон. Но тези негодни за консумация кори могат да носят бактерии, а рязането им може да прехвърли бактериите отвън навътре. Измийте добре всичките си продукти преди употреба, включително продуктите с негодни за консумация кожи и кори!

Не мий никога тези храни преди готвене

Съществува пагубно схващане, че всеки хранителен продукт трябва да се измие. Tова не е вярно и измиването на определени храни може да п...

4. Зърнени и бобови растения

Повечето зърнени храни и сухи бобови растения трябва да се изплакнат преди готвене. Изплакването им премахва нишестен прах, който може да е бил произведен по време на транспортирането. Изплакването на излишното нишесте от ориза ще направи сварения ориз по-пухкав и по-малко лепкав. Други зърнени храни като киноа, фаро, ечемик и див ориз също трябва да се изплакнат преди готвене.

Сухият боб и лещата трябва поне да се изплакнат преди употреба. Някои хора обичат да накисват боба преди готвене, отчасти защото това им помага да се сварят по-бързо. Ако планирате да накиснете боба си, не забравяйте да сменяте водата на всеки няколко часа, за да предотвратите старт на ферментация.

5. Миди

Мидите често са пълни с прах и песъчинки. Определено ще искате да ги изплакнете преди готвене! Започнете, като ги изплакнете под студена вода, за да премахнете по-голямата част от утайката. След това ги поставете в тенджера или купа със студена вода и я охладете в хладилник за около 30 минути, като разбърквате от време на време. След като изтече половин час, внимателно извадете черупките от тенджерата. Ще видите колко боклук се е утаил на дъното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...