Идеи за нов старт на връзката

5611
Идеи за нов старт на връзката
Снимка: iStock/Guliver

Светът на двойката е много сложен. Неразбирателството, емоциите или егото могат да означават, че двойка, която се обича много, в крайна сметка разваля връзката си. Какво всъщност се е случило? Е, не е имало достатъчно сила или комуникация, за да може да се разрешат конфликтите, които неизбежно възникват в една двойка. И това е че, както се казва, "Любовта не е достатъчна", тоест да се обичате един друг, не е достатъчно, за да съществува една връзка. Трябва да има разбиране, уважение и искреност. 

В тази статия ще открием как да започнете отново връзка със същия човек, ако след раздялата сте осъзнали, че не искате да сте един без друг.

5-те най-чести женски очаквания за мъжка любов, които пречат на връзката

Любовта до голяма степен е една заблуда. Заблуда, защото ние имаме една представа за връзката и за човека, в когото сме влюбени. Тази п...

1. Любов или привързаност?

Важно е, преди да решите да опитате отново с партньора си, да помислите за естеството на емоциите си. Искате ли да опитате отново, защото го обичате или защото изпитвате емоционална привързаност? Привързаността е зависимост, тоест да не искаш да се отделиш от този човек не от любов, а защото чувстваш, че „имаш нужда от него“.

Ако е така, препоръчваме ви първо да се опитате да се оправите сами, да изградите отново живота си и след това, когато сте отново цялостни, можете да решите дали искате да се върнете при този човек или не. Важно е чувството, което ви кара да опитате отново да не е на зависимост, а да е чисто любящо и емоционално.

2. Илюзията е от съществено значение, за да започнете от нулата

Ако искате да започнете от нулата с партньора си, важно е да има ентусиазъм и желание да опитате отново. Имайте предвид, че когато една връзка се разпадне, на гърба ви има много тежести, които трябва да изчистите: викове, спорове, болезнени спомени...

Признаци, че сте в подходящата връзка

Кризата в отношенията може да "удари" всяка връзка неочаквано и да разклати дори най-силните такива. Без значение колко сте близки с па...

Вашият ентусиазъм, вашата ангажираност и ентусиазъм ще са от съществено значение. Освен това и двамата трябва да отидете на същия път, за да има смисъл да опитате отново.

3. Самокритика

За да започнете отново връзка със същия човек, също така ще е важно да приемете грешките си и да се опитате да не ги правите отново. Важно е да приемете, че и двамата сте отчасти виновни и също да си простите един на друг. Хората се променят, те могат да подобрят някои нагласи и да израстват в лично отношение. Ето защо, ако и двамата се съгласите да опитате отново, важно е да сте честни със себе си, да знаете какви са грешките си и да обещаете да ни допускате пак.

4. Простете и забравете да започнете от нулата

Друг от основните съвети, за да можете да започнете от нулата с партньора си, е да простите на миналото. Ще бъде безполезно да опитвате отново, ако на всеки няколко дни или седмици си спомняте или упреквате негативни аспекти, които сте преживели в миналото. Започвайки от нулата, вие се опитвате да направите чист лист, опитвайки се да изчистите връзката си от негативност и се опитвате да й дадете нова посока. 

Нереалистични очаквания, които пречат на любовта

Много хора като че ли идеализират любовта. Вярват, че всичко може да е едва ли не вълшебно и, когато попаднат в реална връзка, даже и ч...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com