Интересни трикове, с които да превърнете градината в райски кът

1834
Интересни трикове, с които да превърнете градината в райски кът
Снимка: Thinkstock

Тропическите острови могат да се превърнат в чудесно вдъхновение за хората, които търсят идея да подредят пространството около дома си. Проверете кои декорации ще работят най-добре, ако искате да създадете градина в екзотичен стил. В днешната публикация ще ви разкажем как да превърнете градината си в тропически рай

Екзотични растителни видове

Ако искате да създадете истинска екзотична градина, уверете се, че в нея има тропически растителни видове. Важно е те да са устойчиви на полския климат. Продават се мразоустойчиви сортове от много видове. Най-популярните екзотични растения, които също могат да се отглеждат по нашата географска ширина, включват палми, юка, агави, кактуси, бананови дървета, бамбуци, цитрусови дървета, дафинови листа, маслинови дървета и много други. Преди да започнете да отглеждате тропически растения, струва си да научите повече за техните нужди: такава информация можете да намерите на форуми и в тематични ръководства за книги.

Люлки и хамаци

Нищо не разкрива екзотичната атмосфера на градина, красива като хамак с въже или плетени люлки . Такъв елемент от оборудването не само изглежда страхотно в тропическа аранжировка, но също така осигурява удобно място за четене или отдих на открито. Декоративната функция на хамаци и люлки може допълнително да се подчертае, като се поставят върху тях цветни възглавници и килими в екзотичен стил. Хамакът може да бъде окачен между дървета или на специална рамка . От друга страна, можете да поставите сламен чадър над него, който ще обогати подредбата на градината и ще ви предпази от прекомерно слънце.

Пясък и черупки

Морските черупки и лекият, фин пясък са едни от първите асоциации с тропическите острови и топлите страни. Можете да ги използвате, за да превърнете градината си в тропически рай и да завършите подреждането на предното си пространство. Има много възможности: черупките могат например да заменят скалите в алпинеума, а пясъкът да замести пътеките с чакъл. Ако вашата градина разполага с езерце или плувен басейн, можете да създадете миниатюрен плаж до него с морски черупки, морски звезди и морски таралежи. Черупките могат да се използват и за направата на красиви декорации, като мозайки, гирлянди и завеси.

Бамбукови стръкове

Бамбукът е изключително универсална суровина, която играе много важна роля в тропическите места. От него можете да изградите мебели, огради или орнаменти, а можете да го засадите и отглеждате като екзотично растение. Този материал се използва и за направата на така наречените бамбукови камбани - музикален инструмент, който издава звук на вятъра, когато бамбукови тръби се ударят една в друга. Бамбуковите стълбове също са подходящи като подпори за катерене на растения, както и пръчки за печене на колбаси над огъня.

Чадър или беседка

Чадър или беседка е основно оборудване във всяка градина. Той помага да се защитите от слънцето и дъжда, а също така е важна част от декора. В тропически вдъхновена градинска композиция чадърите и беседките в подобна конвенция ще работят най-добре - например от бамбукови стълбове, слама и палмови листа. Благодарение на такъв подслон, ще можете да се насладите на екзотичната градина дори в много горещи дни или по време на валежи.

Надяваме се, че нашата статия ви е вдъхновила да превърнете градината си в тропически рай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...