Искате да изгоните паяците от дома - ето как да го направите

14679
Искате да изгоните паяците от дома - ето как да го направите
Снимка: Peggychoucair / Pixabay

Паяците в дома са неприятно явление, но най-често безобидно. Ако живеете в район с умерен климат, вероятно няма нужда да се тревожите за тях. Всичко, което могат да направят, е да ви изплашат малко и да предизвикат враждебност. Но не трябва да се примирявате с тях, тъй като най-често насекомите сигнализират, че други вредители са се населили наблизо. Затова ви казваме как да се отървете от паяците.

Всичко за справянето с паяците у дома

Причини за появата

Появата на паяците във вашето жилищно пространство може да зависи от няколко фактора. Ние изброяваме най-популярните причини.

Къщата е твърде топла. Много насекоми, и паяците не са изключение, с настъпването на студения сезон търсят топло място за зимуване: пълзят в пукнатини, прозорци, различни ъгли и така влизат в апартаменти. А топлата вътрешна среда ги кара да останат в нея дълго време.

Имате висока влажност. Това е още една причина, която може да ги привлече. Това важи особено за помещения, където много често е влажно, поради което насекомите живеят в бани, кухни. И ако на това място също е топло, тогава те определено ще останат там.

Не поддържате чистота. Мръсотия в стаята, боклук, остатъци от храна - всичко това привлича различни мушици, мухи, хлебарки и други живи същества. Те са деликатес за членестоноги, така че паяците живеят там, където е по-лесно за лов.

Много храна в стаята. Това е косвена причина членестоногите да влизат в дома ви. Ако оставите трохи на масата, не поставяйте храна в контейнери и хладилника, хвърляйте отворени опаковки на рафтовете, тогава най-вероятно те ще се интересуват от различни вредители, с които се хранят паяците. Между другото, според последното можете да откриете мухи и хлебарки: ако забележите мрежа и нейните собственици у дома, това означава, че други насекоми, които се ловуват, живеят някъде в апартамента.

Направете общо почистване

Това е първото нещо, което трябва да направите, когато се справяте с вредители. Отървете се от трохите дори на най-недостъпните места, почистете с прахосмукачка ъглите, корнизите и первазите. Проверете пространството под ваната, мивката и тоалетната. Премахнете мрежата, която намерите.

За съжаление, едно почистване не е в състояние да се справи с неканените наематели. Те все още се крият някъде и също снасят яйца за бъдещо потомство. Следователно, по-нататък трябва да изберете едно или повече средства, с които ще се справите с тях.

Смесете тези две съставки от кухнята и ще забравите за мравките

Използвайте етерични масла

Ще ви трябва масло от мента. Трябва да се разрежда в литър вода. Изсипете получената смес в спрей бутилка. Третирайте местообитанията на членестоноги с течност: различни пукнатини, первази и ъгли.

Вместо масло от мента можете да използвате други ярки аромати, например да го замените с масла от чаено дърво, евкалипт, цитрусови (лимон или портокал). Вредителите не понасят силни миризми, така че ще напуснат местата, където сте извършили обработката.

Вземете оцета

Вземете 9% трапезен оцет. Смесете го с вода. Съставките трябва да са в еднакво количество: половин чаша от едното и другото е достатъчно за обработка. Нанесете разтвора върху первази, ъгли и други зони на възможно обитаване. Членестоногите няма да оцелеят при контакт с киселина и ще умрат.

Край на мравките в градината с тези лесни трикове

Запасете се с кестени

Вредителите не харесват миризмата им. Затова разпръснете кестените на различни места в апартамента. За да миришат по-ярко, плодовете могат да бъдат разбити на няколко части.

Разстелете овча вълна

Освен това вредителите не харесват миризмата на овча вълна. Следователно в къщата (особено в техните местообитания) си струва да поставите прежда или прости парчета вълна.

Изключете осветлението

Този съвет обикновено е ефективен, за да се отървете от паяци в частна къща или селска къща. Ярката светлина от прозорците, от верандата и други осветени зони привлича различни насекоми. Затова се опитайте да го изключите, когато не го използвате. И затворете плътно входните врати и прозорци в стаите, където лампата свети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Кои жени са по-склонни да имат момчета - може да се изненадате от отговора

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 20 - 26 май 2024

Няколко начина да се защитите от негативни влияния

7 типа мъже, които никога не изневеряват, но не бързайте да се радвате

Готвач разкри кои са най-добрите картофи за пържене

След тези 7 комплимента всяко свястно момиче ще си тръгне

Махнете ги незабавно: 5 неща, на които не им е мястото в хола

Защо е добре да ремонтирате дома си през лятото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com