Изводите, които трябва да си направиш след 1-годишна връзка

3253
Изводите, които трябва да си направиш след 1-годишна връзка
Снимка: Pexels

На пръв поглед една година е много малко време за една връзка, но и достатъчно за осъзнаване на някои неща. Тя може да мине бързо или по-бавно, но определено ще усетите влиянието ѝ в живота си, защото ще бъде година, прекарана в партньорство с някого. И все пак, може би все още ще има въпроси, които да си задавате.

Ето какви НЕ трябва да бъдат те, защото след година заедно трябва да сте разбрали поне това:

Партньорът иска почивка: Какво да направиш

Със сигурно не е приятно да чуете от партньора, че иска почивка от вас и от връзката ви. Несъмнено за това има причина, но вероятно не ...

Всъщност заедно ли сте? – дали имате едни и същи цели и възгледи, дали искате и очаквате едно и също нещо от партньора. Отговорите на тези въпроси трябва да бъдат положителни, имайки предвид, че сте отделили цяла година за тази връзка. Ако не са обаче, поне ще знаете, че губите времето си и може да ориентирате в друга посока.

Каква е вашата връзка? – дали сте започнали съзнателно тази връзка, или тя е прераснала в такава от неангажиращи срещи. Може и да е обратния вариант, който никак няма да е приятен. Хубаво е да знаете точно в каква връзка се намирате, за да сте подготвите за предстоящото.

Как се справяте с недостатъците на другия? – Успявате ли да ги приемете, до каква степен ви дразнят или се налага да правите компромиси. След година вече ще знаете негативните черти на партньора, както и той вашите. Трябва да си дадете сметка дали можете да живеете с тях, за да знаете дали връзката ви има бъдеще.

Успявате ли да запазите своята индивидуалност? – В една връзка е важно нито един от двамата да не се губи в другия, тоест да запазите своите хобита и интереси, своето лично време и приятели. Само тогава отношенията имат бъдеще, защото успявате да бъдете интересни за партньора си. До каква степен това важи за вас? Ако се чувствате добре и имате своя живот, освен този с половинката, е твърде вероятно връзката да продължи много дълго време.

Как да разберем, че нещо във връзката не е както трябва

Никой не може да каже как се ражда любовта. Често се появява без двамата да разберат защо, кое ги кара да се влюбят един в друг. Характ...

Можете ли да бъдете себе си без притеснение – с грим, без грим, в лошо настроение, в добро настроение, в недобри дни, но и в прекрасни и щастливи дни. Чувствате ли добре, разкривайки същността си пред партньора? А познавате ли неговата личност толкова добре? Ще ви издадем една тайна – човек се разкрива най-добре, когато е поставен в различни ситуации и най-вече, когато е принуден да излезе от зоната си на комфорт. Помислете за това преди да си отговорите на тези въпроси и да определите как се чувствате в тази връзка. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Четири вътрешни нагласи, които постоянно ви пречат да постигнете успех

Мъжете с тези 6 редки качества стават най-добрите съпрузи

Как се пише: съкровено или съкровенно?

Какво трябва да знаете за живота на вече събудилите се кърлежи?

6 психологически лайфхака, които работят твърде добре във ваша полза

Ако искате да живеете до 100 години, пийте тази чудотворна напитка всеки ден

Малко известни факти за морковите, които ще ви изумят

Фина пролетна билка с интересни ползи за организма

Зодиите, които имат невероятни умения да флиртуват

Кога се празнува Летен Никулден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com