Ярки цветове в спалнята: как да ги използвате

902
Ярки цветове в спалнята: как да ги използвате
Снимка: iStock/Guliver

Често през лятото, макар и не само през този период, имаме желание за внимателно обновяване на домашното пространство.

Ако промените трябва да са козметични, един от по-простите трикове е леко модифициране на цветовете – това позволява по-добро използване на дневната светлина и дори създава по-приятна, по-отпускаща атмосфера.

Какви цветове да изберете за спалнята този сезон и с какво да комбинирате интензивните нюанси?

Интензивните цветове в интериора, както и в пролетно-лятната колекция дрехи, са една от най-важните актуални тенденции.

Те се появяват както на малки, така и на големи повърхности, налични в неонова или леко матова версия. Те се съчетават чудесно с неутрални цветове като бяло, черно, бежово или сиво, както и с пастелни тонове.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Те обаче не трябва да са напълно доминиращи – достатъчно е само малко допълнение, за да получите наистина интересни ефекти.

Интересна идея е да използвате само една стена, за да създадете цветен акцент, например зад леглото - като изберете такова решение, стаята ще изглежда по-просторна.

Модерните цветове, силни и изразителни, в малки пространства също ще бъдат перфектно видими върху много малки предмети, като свещници, свещи или калъфки за възглавници. Само с тяхно участие и без много инвестиции могат да се постигнат големи промени.

Добрите идеи за декориране на стая са жълто, оранжево или различни нюанси на розово. Те са приятни за окото и в същото време правят атмосферата по-енергична.

Модерна спалня с нотки в розово или зелено ще съчетае романтичните тенденции със свежо, пикантно допълнение. Най-добре е да комбинирате топли тонове с топли, а студени тонове със студени. Неутралните тонове се съчетават чудесно с всичко останало.

Не се страхувайте да комбинирате на пръв поглед несъвместими нюанси. Изберете приглушена основа - като тъмнозелени завеси - и добавете нещо по-драматично до тях, като неонови възглавници на легло или диван.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Ако искате да направите голяма промяна и да промените апартамента си, можете да изберете светли мебели. Благодарение на това спалнята ще придобие свеж вид и преди всичко оригиналност.

Няма нищо лошо в неутралния сив ъгъл, но понякога искате нещо много по-необичайно. Например, жълт диван ще освети красиво стаята, а розовият фотьойл ще ви помогне да подчертаете прекрасен ъгъл за почивка с любимата ви книга или телевизионен сериал.

За да комбинирате няколко доминиращи тенденции, използвайте силата на експресивните аксесоари и мотиви в допълнение към наситените цветове.

Хората, които се страхуват от твърде много промени поради високите разходи, както и честите промени в сезонните тенденции, определено ще се спрат на допълнения и аксесоари. Всъщност и тук можете да направите много – мек килим в характерен нюанс ще придаде на стаята съвсем различна атмосфера. Подредете спалнята така, че да стане по-удобна, като се фокусирате върху текстилни елементи, изработени от качествени материали.

Декорацията на прозорците също играе голяма роля - както цветът на завесите, така и на пердетата или щорите могат да се променят много в една стая.

Не се страхувайте да използвате необичайни нюанси в спалнята - те ще й придадат изразителност, а умело използваните няма да разрушат нейния релаксиращ характер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com