Как да избелим дрехи, които са боядисани по време на пране

86252
Как да избелим дрехи, които са боядисани по време на пране
Снимка: iStock/Guliver

Смята се, че е по -трудно да се възстанови първоначалният вид на бялия продукт, отколкото на цветен. Ако бялото се оцвети по време на пране, трябва да решите само един проблем - да премахнете петната. Но в случай на продукти с ярки цветове, има два проблема. Това е не само премахване на петна, но и запазване на яркостта на нюансите.

И така, бялото се оцветява по време на прането - какво да правя? Най -лесният начин (и работи в много случаи) е да го изперете отново, като добавите белина към машината в допълнение към перилния препарат. Течността се излива в съответното отделение. Накисването ще го спаси. Оставете дрехата в белина и воден разтвор за няколко часа. След това измийте ръчно с препарат.

Ако по време на пране са боядисани бели неща, но не могат да се използват химически избелители, как да избелим дрехите в този случай? Можете да предприемете следните мерки:

Изперете замърсени дрехи няколко пъти (незабавно, без забавяне) в студена вода с препарат. В някои случаи това е достатъчно, за да се отървете напълно от петна.

Амонякът се разтваря във вряща вода (в размер на 5 ml алкохол на 2,5 литра течност). Накиснете развалени неща в този разтвор за час или малко повече. След това измийте както обикновено. Това е много ефективен, макар и миришещ начин.

Ако прането все още е мокро, можете да използвате следния метод: смесете половин чаша. л. сол и чл. л. нишесте, сапунени стърготини (препоръчително е да вземете сапун за пране) и лимонена киселина. Полученият продукт се нанася върху неестетични петна и петна, оставя се за дванадесет часа. След това се измива. Сместа "работи" върху почти всяка тъкан. Може да се замени с лимонов сок, като се намали времето на експозиция до няколко часа.

Как да изперете оцветен предмет, който се оцветява по време на пране?

Има и други мерки:

Ако тъканта го позволява, използвайте средство за отстраняване на петна, предназначено специално за цветни дрехи. Първо, той се нанася директно върху петната, запазва се за времето, посочено в инструкциите, след което дрехите се перат както обикновено. Можете също да добавите препарат за отстраняване на петна при пране.

Ако продуктът не е под ръка или не може да се нанесе върху определена тъкан, можете да опитате амонячния метод. Той също така "работи" за цветни неща.

Петна и ивици от току -що измити (все още мокри) цветни дрехи могат да бъдат премахнати, като продуктът се държи няколко часа в разтвор на препарат за миене на съдове и гореща вода (гелите за миене на съдове Palmia са идеални). След това трябва да изперете прането отново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Кои билки помагат за ускоряване на метаболизма?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com