Как да изберем прахосмукачка за строителство и ремонт?

2875
Как да изберем прахосмукачка за строителство и ремонт?
Снимка: iStock/Guliver

Те трябва да имат много допълнителни функции - система за автоматично почистване на филтъра, система за автоматично включване и изключване. Устройството също така се нуждае от съединители, надежден филтър и антистатични аксесоари, здрав корпус и удобни ролкови колела.

Автоматичната система за почистване на филтъра няма да позволи силата, с която прахосмукачката засмуква прах, да намалее. Ако филтърната система се износи, прахът може да се изпусне в околния въздух. За да не се случи това, устройството трябва да бъде оборудвано със система за автоматично почистване на филтъра.

За работа с електрически инструменти ще е необходима система за автоматично включване и изключване. На такива прахосмукачки има специален контакт, в който са свързани инструменти. В този случай прахосмукачката и електрическите инструменти работят заедно. Първият се изключва с кратко забавяне, за да събере останалия прах. Това намалява натоварването на мрежата и намалява консумацията на енергия и нивата на шум.

Филтърът е необходим при събиране на големи количества строителен прах. Филтърът трябва да има голям филтърен капацитет. Зависи от площта на филтъра и производителността на филтърния материал.

Тайните на перфектното почистване с прахосмукачка, които не знаехме досега

Прахосмукачката трябва да е със здрав корпус. Тогава той ще може да издържи на тежки условия: удари в ъгли, падане на тежки инструменти.

Конструкцията на устройството също трябва да има въртящи се колела на лагери със спирачка за паркиране, подсилен пластмасов кош за отпадъци, еластичен гумен кабел с щепсел и заземяване.

Прахосмукачките за строителство и ремонт трябва да бъдат оборудвани с функция, която ви позволява да свържете електрически инструменти към устройството. Така например, когато се пробие стена, прахът няма да пада по пода. Прахосмукачката веднага ще го изсмуква.

Каква трябва да бъде прахосмукачката за фабрики?

Отделна група оборудване са прахосмукачки за промишлено производство. Такива устройства са способни да събират малки или големи обеми отпадъчни течни и твърди материали.

Защо хитрите домакини слагат прах за пране в прахосмукачката?

Има и индустриални прахосмукачки, които събират течности и стружки. При избора на тези модели трябва да се вземе предвид възможността устройството да отстранява големи количества абразивни стърготини, отпадъчни твърди вещества и смазочни материали.

Изборът на мощност зависи преди всичко от свойствата и обема на събрания материал, честотата и продължителността на работа, събирането на метални стружки, гранули или течности, изхвърлянето или повторната употреба.

Обърнете внимание на възможността за почистване на филтъра - тази функция е полезна в прашни зони.

Някои модели са с метална конструкция. Маркучите и аксесоарите с голям диаметър за тях са изработени от материали, устойчиви на агресивни среди. Двигателите на прахосмукачки са предназначени за трифазен промишлен ток.

Индустриалните прахосмукачки са предназначени за стационарна работа - за определена площ.

7 причини да се сдобиете с прахосмукачка робот

Има индустриални прахосмукачки със специален дизайн, който предпазва устройството от експлозии. Моделите са предназначени за производствени зони, където може да се образува експлозивна атмосфера.

За прахосмукачка, която работи на строителна площадка и помага при ремонт, трябва да има възможност за свързване на електрически инструменти. Корпусът на устройството трябва да е здрав, за да може да предпази устройството от повреда.

Прахосмукачките за промишлена употреба трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид характеристиките на техническия процес и вида на отломките.

Когато избирате прахосмукачка, трябва да имате предвид свойствата на праха, тъй като някои видове отпадъци могат да бъдат опасни за здравето или експлозивни.

За да може прахосмукачката да служи дълго време, трябва да я използвате по предназначение и да следите техническото състояние на всички компоненти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...