Как да изчистим миризмата от вещите втора ръка?

2376
Как да изчистим миризмата от вещите втора ръка?
Снимка: iStock/Guliver

Обичате ли да купувате вещи втора ръка? Това е начин да харчите малко пари и в същото време да изглеждате стилно. Сред тях може да откриете истински маркови находки, обличани един път или съвсем нови. Сред дългото търсене на подходящ артикул ще откриете качествени продукти, които ще спечелят сърцето ви. Разберете как да ги подготвите преди да ги облечете.

 Със сигурност обаче сте усетили неприятната натрапчива миризма, която остава върху тях. Това се дължи на специалните химикали, с които се обработват дрехите, за да могат тъканите да бъдат добре дезинфекцирани.  Това, от една страна е добре за вашето здраве, но от друга създава дискомфорт. Чудите ли се как да се отървете от тях? Решението е пране в пералня или специална грижа при по-специфичните тъкани.

Дрехи втора употреба за подарък? Защо не!

Има някакво странно обществено разбиране, че подаръците за близките ни хора задължително трябва да са скъпи. Аз въобще не смятам така. ...

Преди да изперете дрехите прочетете етикета и се съобразете с изискванията. Понякога този  етикет липсва и трябва да прецените сами на каква температура да освежите дрехите втора ръка. Внимавайте да не увредите материята още с първото пране. След изваждане от пералнята няма да усещате неприятната миризма на дезинфектант, а дрехите ще бъдат свежи и готови за носене. Ако миризмата все още се усеща, повторете процеса на пране. Това гарантира истинска свежест за тъканите и комфорт по време на носене.

Кожените дрехи не позволяват пране в пералня, а химическото чистене не е евтино. Спестете тази скъпа процедура! Можете да изперете внимателно хастара с вода и сапун, внимавайки да не намокрите кожата. След това с помощта на памучен парцал, напоен с прясно мляко, почистете кожата няколко пъти. Оставете да изсъхне добре. Повторете процеса три пъти и неприятната миризма ще изчезне. Кожената дреха втора ръка ще добие свеж вид и ще бъде подходяща за носене. Остатъкът от дезинфекциращите химикали няма да дразни обонянието или тялото.

Ако сте си купили кожен колан, можете да се възползвате от почистващите свойства на тоалетното мляко за лице и да почистите новата си придобивка. Така ще станете собственик на марков продукт в добро състояние на изгодна цена. В същото време ще премахнете неприятната миризма на дезинфектант и ще освежите цвета на колана.

Вещите втора ръка имат своите предимства, което ги прави желана покупка от всеки. Много често имате шанса да станете собственик на качествен артикул, който е носен няколко пъти, но цената му е атрактивна и достъпна за всеки джоб. Не се отказвайте от възможността да носите дрехи на известен бранд и да изглеждате като модна икона. Отървете се от неприятната миризма на дезинфектанти и покажете истински стил и очарование.

Никога не купувайте тези вещи втора ръка

Вещите втора ръка имат редица предимства – спестяват от бюджета, правят скъпите брандове достъпни за хора с по-скромни доходи, по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да скриете възрастта си с дрехи: 9 универсални съвета

4 знака, че Вселената иска да стоите далеч от някого, когото обичате

Тествайте себе си: 5 признака на здравословно самочувствие

За какво да говорим: 7 печеливши теми, които са идеални за разговор с всеки

До какви трайни увреждания води връзката с психопат?

Добавете тези 5 храни към менюто си и няма да се познаете в огледалото

Каква е разликата между таранка и каракуда?

Да си нямате работа с тях: Топ 4 на най-зли зодии

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com