Как да изглеждаме по-млади?

5013
Как да изглеждаме по-млади?
Снимка: iStock

Как естествено да изглеждате по-млади?

Възрастта е болезнена женска тема. По-точно започва да предизвиква болезнени емоции, когато психологическата възраст (вечните 16) започва да се разпръсква фундаментално с хронологичната възраст (числата в личната карта). От 23-годишна възраст започват разговори за „изтичащите години“. Но ние не се страхуваме от самата възраст. По-скоро се страхуваме стотиците последици в резултат на нея.

В тази статия ще обсъдим как да намалим няколко години от биологичната възраст: външният ни вид разказва на света за това. И тези данни са по-надеждни от записаните в документите.

Начин на живот

Какво е младостта? Това е енергия. Младостта все още не е пропиляна. Какво ни дава енергия? Здравословен начин на живот. Прясна органична храна, чиста вода, зелен чай, упражнения няколко пъти седмично, пребиваване на открито, 8 часа сън (по-добре е да си легнете преди полунощ), добро настроение. Последната точка е по-важна, отколкото може да изглежда. И ето защо: хората, които са в постоянен стрес, изглеждат по-възрастни от годините си. Проблемите състаряват. Притеснението предизвиква освобождаването на кортизол, хормон на стреса, който насърчава съхранението на мазнини и насърчава загубата на мускули. Лошо е и за фигурата. Така че „човек определено трябва да живее добре, като избира това, което му е сладко на сърцето“. Разбира се, никакви цигари и умереност в консумацията на алкохол.

Тези 4 зодиакални знака са надарени с вечна младост

Грим

Тъмните нюанси ни карат да изглеждаме по-възрастни, светлите ни правят по-млади, така че с напредване на възрастта дайте предпочитание на светлите тонове. „Не“ на червилата от кафяви, алени и черешови нюанси, както и на черна спирала, черният молив за вежди и тъмните сенки. Не ни трябват, както и пудра за тен. Забелязали ли сте, че момичетата със светла кожа изглеждат по-млади от тези с по-тъмна? Анализирайте си сами това!

Най-добрият избор биха били червила в прасковени и розови тонове, кафява спирала, течен фон дьо тен (пудрите също подчертават бръчките), който отговаря на тена на кожата, пудра за вежди с естествен нюанс. Тя ще подчертае формата им, като запълни празнините. Да, не бива да се увличате с оскубването на веждите - „струните“ ще придадат възраст на лицето ви. Настроите фино формата, но не се увличайте.

Ако носите очила, освежете грима на очите си.

Прическа

Косата играе важна роля в създаването на образа. Цвят на косата, подстригването могат както да подмладят, така и да добавят години. Нашата мисия е младостта. 

Ще бъде добре да изсветлите малко косата (само няколко тона, както правят в целия цивилизован свят. Не залагайте на перхидрола!). Светлите нишки ще ви помогнат да освежите лицето си – не сиво и не бяло.

Късата прическа може да придаде свежест на визията ви. Ако тази опция е твърде смела за вас, тогава може да постигнете ефекта с малки реформи. Например, оставете фризьора да ви направи бретон. Това скрива бръчките на челото – едната, подчертава очите – две, отклоняват вниманието от долните контури – три. Добрият коафьор ще предложи най-добрия вариант, като вземе предвид индивидуалните характеристики на външния вид на клиента.

Тайната на японската младост: 5 прости навика, които трябва да придобиете

Облекло

Тъмното е на мода от векове. Ето защо, ако по време на одит в гардероб си сте намерили неприлично количество тъмни неща, не бързайте да ги изхвърляте. Достатъчно е дадобавите към обичайния си гардероб и светли неща. Няколко ярки блузи, панталони, рокли, тениски, сарафани или шалове и ще сте приятно изненадани - такива дрехи визуално ви правят по-млади.

И може би най-важното: най-добрият начин да удължите младостта е да си поставите цел и да се придвижите към нея. Хората, които не виждат бъдещето пред себе си, бързо остаряват и избледняват, но целта се изпълва с енергията, необходима за постигането й. А енергията е младост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com