Как да изгоним паяците от дома си

10266
Как да изгоним паяците от дома си
Снимка: Peggychoucair / Pixabay

Домът е много атрактивно пространство за много животни, които решават да влязат в него и да останат, дори и да не са били поканени. Такъв е случаят с паяците, които се възползват от всеки повод да влязат и живеят в дупки, пукнатини или пространства, които не се почистват много често, както често се случва с мазета или тавани на жилища. Въпреки че като цяло присъствието им може да бъде от полза, защото ядат други досадни насекоми като комари, истината е, че те имат и отрицателната си страна. Ухапването, както и неудобството, причинено от присъствието им, ако ни карат да се страхуваме или да се отвращаваме... О, да не говорим за паяжините.

Това са най-отблъскващите аромати за отблъскване на паяци от къщата:

Ето защо никога да НЕ убивате паяците

Освен че имат дълги крака и страховито поведение, повечето хора се страхуват от паяци поради една конкретна причина: ухапването им. Ако...

Мента: Миризмата на мента е наистина неприятна за повечето видове паяци. По този начин наличието на освежители за въздух или използването на етерично масло от мента ще помогне да се премахне наличието на паяци. Добър вариант е да накиснете памучен тампон в етерично масло от мента и да го поставите наблизо. Можете също така да оставите малък отворен съд или бурканче с маслото вътре. По същия начин растението мента в добро състояние може да свърши работа.

Чаено дърво: това е миризма, която също предизвиква бягане на паяците. Освен да го използвате, както сме посочили в раздела за мента, можете да приготвите и разтвор, в който да смесите капки масло от чаено дърво с малко вода, да разклатите сместа и да напръскате определени места в дома ви. 

Тютюн: Миризмата на тютюн е наистина досадна за паяците. Но за да могат да я помиришат и да избягат, миризмата му трябва да е много интензивна. За да направите това, добър вариант е да сварите малко вода с тютюн за свиване - ароматът му обикновено е по-силен от този на вече свити цигари – и да напръскате мястото с тази течност. 

Оцет: миризмата на този продукт е силна и също така отблъсква паяци. Просто трябва да вземете малко оцет, може да е винен, бял или ябълков и да напръскате мястото, където те се намират. Ако миризмата е твърде силна за вас, можете да я разредите в малко вода, за да намалите  аромата и след това да напръскате най-засегнатите части на къщата си.

Ето как да държите паяците ВЪН от къщата си

Без химикали! Последното нещо, което искате да видите, когато включите светлината в банята късно през нощта, е паяк в средата на пода....

Превенцията!

За да се предпазите от нашествието на паяци, почистването на къщата е ключово, като се обърне специално внимание на всички ъгли, зони, които са добро скривалище за тях, пукнатини... Правете го редовно. И това е еднакво приложимо както за всекидневната стая, спалня, така и за складови помещения или мазета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com