Как да направим домашните сладкиши по-здравословни

3751
Как да направим домашните сладкиши по-здравословни

По правило сладкишите не са най-здравословните ястия. И мнозина, които се придържат към диетичните ограничения, трябва да се откажат от тях. Ако обаче не купувате магазин, а ги приготвяте у дома, тогава е напълно възможно да ги направите част от балансираната диета.

Изпечете си хляб сами

Ако ядете сладкишите по този начин, няма да напълнеете

Сладкишите са враг номер едно на стройното тяло. Освен захар в голямо голямо количество, в тях се съдържат и много въглехидрати. Но ак...

Така ще можете да сте напълно сигурни в неговите съставки. И в същото време можете да намалите количеството сол в менюто си. Тя често се среща в изобилие в готовите печени изделия. Например, проучване, проведено от организацията Consensus Action on Salt and Health, показа, че в двете филийки хляб всеки четвърти вид съдържа повече сол, отколкото в опаковка чипс. Наличието на много добри хлебопекарни в магазините и удобството, което предоставят те, определено ще ви вдъхнови да правите собствен уникален хляб.

Опитайте различни брашна

Това ще ви позволи да експериментирате с вкусовете. Пълнозърнестото брашно е по-здравословен избор в сравнение с бялото, отбелязват експертите от British Heart Foundation. Освен това, допълнително ще обогати диетата с полезни фибри. Можете също да опитате спелта, ечемик или овесени ядки и други варианти, самостоятелно или в комбинация. В магазините днес се предлага огромно разнообразие от брашна, достатъчно е да сте смели и да експериментирате.

Откажете се от маята

Вместо мая, като набухвател, може да се използва сода за хляб. Този хляб се консумира най-добре пресен, веднага след приготвянето, докато е топъл. Сигурно мнозина още помнят содените питки, които бабите са им правили в детството.

В Турция намаляват захарта в сладкишите

Министерството на здравеопазването на Турция, в сътрудничество с Федерацията на асоциациите от хранително-вкусовата промишленост на Тур...

Добавете здравословни съставки

Ако добавите сладки плодове и зеленчуци, като моркови или цвекло, към хляб и други печени изделия, можете да намалите количеството захар във вашата рецепта. Тези добавки също ще увеличат количеството фибри в диетата.

Намалете количеството мазнини

Мазните кремове на базата на масло за торти могат да бъдат заменени с протеини или желе. Това ще направи и печените изделия по-здравословни. И вместо прясно или бутер тесто, опитайте домашно тънко фино тесто за повечето рецепти.

Всяка европейска страна има свои традиционни десерти и сладкиши, които определено е препоръчително да опитате, за да оцените кулинарните традиции на местните жители. Кои от тях са най-популярни може да се прецени по броя на търсенията на потребителите за рецептата им в Google през годината.

Защо никога не трябва да комбинирате кафето със сладкиши?

Кафе и сладкиш - тази комбинация е любима на мнозина. Но оказва се, че тя е изключително вредна. Кафето съдържа вещества, които пречат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com