Как да не качваме килограми при работа на бюро?

2322
Как да не качваме килограми при работа на бюро?
Снимка: iStock/Guliver

Заседналата работа, като например тази, която включва седене пред компютъра пет дни в седмицата, не е просто скучна. Тя може да бъде опасна за вашето здраве. Седенето за дълги периоди от време е една от причините за няколко заболявания, включително затлъстяване, висок холестерол, сърдечни заболявания, дори рак. За щастие, някои практически методи ще ви позволят да насърчите кръвообращението и да изгорите калории, докато сте още на работа. Прочетете инструкциите по-долу, за да започнете да изгаряте калории, докато работите.

Изгаряйте калории далеч от бюрото

Докато обсъждате бизнес, разходете се. Вместо да седите в задушния офис или конферентна зала, за да участвате във важни бизнес разговори, ако можете, излезте на разходка. Ако времето е благоприятно, тази дейност е много по-стимулираща и удовлетворяваща, отколкото може да бъде класическата заседнала и сънлива среща. Разходката, докато говорите, ви дава чудесна възможност да изгорите калории, без да напускате работа. Можете да ходите, докато установявате контакти с хора, разглеждате бизнес въпроси, обсъждате планове за бъдещето. Разходката също може да ви даде нови сили, позволявайки ви да поемете тези предизвикателства с повече енергия от обикновено!

Учените разкриха най-ефективната диета за отслабване

Един от най-добрите начини за упражнения по време на работа и следователно за изгаряне на калории е да мислите за пътуването до работа като за възможност за упражнения, а не просто за нещо, което трябва да направите, за да работите. Ходете пеша или карайте колело, ако работното място е наблизо. Ако пък не е, потърсете спирка на обществения транспорт, откъдето можете да продължите пеша или с велосипед, и я използвайте, за да повървите все пак до работното място.

С времето избягването на използването на автомобил също може да ви спести много пари. Колелото или разходките са практически безплатни. Единственото, което трябва да се плати, са обувките и резервните части за велосипеда.

5-те правила за отслабване, които не трябва да се нарушават

Излизайте по време на обедните почивки. Вашата обедна почивка може да продължи до един час. Ако имате време, използвайте го за малки аеробни упражнения. Опитайте бързо ходене, джогинг, каране на колело на връщане, ако можете. Ако вземете храна за вкъщи, можете да опитате да отидете на разходка, докато ядете.

Вървете бързо до работа. Използвайте всички възможности да станете и да се раздвижите! Ако трябва да се движите из офиса, опитайте се да го направите бързо. Поддържайте бързо темпо, което ви позволява да увеличите количеството изгорени калории. Може да се изненадате колко полезно може да бъде постоянното бързо ходене, особено ако вършите работа, която ви принуждава да стоите на едно място цял ден.

Планирайте бизнес пътувания, съобразени с вашите нужди от физическа активност. Носете нещо със себе си за упражнения (например тренировъчни ластици), за да можете да правите дейности в хотела или докато седите по време на пътуването. Още по-добре, опитайте се да резервирате хотел, който има зала за тренировки или фитнес, които гостите да използват. Когато пътувате, вие сте далеч от обичайния си комфорт, но това не е извинение да пренебрегвате тялото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Хартиена карта, пари и още 6 неща в колата, носещи големи неприятности

Най-новите вечерни модни тенденции за сезон пролет/лято 2024

Пророчески сънища, способност да лекувате и още 5 признака, че сте мощен екстрасенс

Опасности дебнат от градината – какви са те и как да ги избегнем?

Как да разберем дали маратонките са оригинални?

Знаете ли как се размножават костенурките?

Защо е опасно да живеете в едностайни апартаменти - дори не сте подозирали

Какво си мисли психологът след срещата с вас?

Свинска мас за женския организъм: ползи и вреди

5 факта за жените в Северна Корея, заради които животът ви ще изглежда като приказка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com