Как да овладеете тийнейджърската агресия?

7818
Как да овладеете тийнейджърската агресия?
Снимка: iStock

Агресивният тийнейджър е заплаха както за неговата домашна и училищна среда, така и за самия него. Ето защо родителите, които се борят с трудното поведение на своите подрастващи деца, трябва да се научат как да се справят с агресивен тийнейджър, как да говорят с него и как да го научат на правилно поведение и да елиминират негативите от обществото.

За целта си струва да се консултирате с детски психолог, който ще отговори на въпроси, ще разсее съмненията и често ще предложи психотерапия за тийнейджър, която ще му позволи да работи върху реакциите си към реалността. Какво причинява агресията при подрастващите и как да се справите с нея, за да помогнете не само на детето, но и на себе си?

10 неща, които всеки тийнейджър трябва да знае за любовта и секса

Когато растем и се сблъскваме за първи път с любовта и секса, често ни е трудно да различим кое е правилното и кое не. Затова повечето ...

Как да се справим с агресивен тийнейджър?

За съжаление, въпреки усилията и контрамерките, тийнейджърът често става агресивен към родители, братя и сестри или връстници. Как да процедираме тогава?  На първо място, струва си:

1. Погрижете се за атмосферата в семейството - тийнейджърът се нуждае от чувство за сигурност и приемане. В случай на младежка агресия човек трябва да покаже противопоставяне и неодобрение на поведението, но не да го обвинява, а по-скоро да посочи как да поправи причинената вреда. Агресивният тийнейджър задължително трябва да понесе последствията от поведението си, но не бива да му крещят или обвиняват, тъй като това може допълнително да подхрани неадекватно поведение.

2. Установете правила и разпоредби у дома - агресивният тийнейджър трябва да знае, че има определени последствия за лошото поведение. Родителите винаги трябва да налагат своите изисквания и очаквания и да не се поддават на молбите на младия човек за смекчаване или отмяна на последствията. Родителят определя правилата без да дава и крачка назад!

3. Избягвайте физическото наказание - то е свързано с подхранване на агресия у подрастващите, така че си струва да изберете различен тип последствия за негативното поведение. Ако злоупотребяващ тийнейджър е повредил артикул, той трябва да го купи обратно или да плати за ремонта му със собствени пари. Удрянето може да премахне агресията от родителите, но ще направи детето агресивно към другите, например връстници или учители, и ще излее гнева си върху тях.

5 типа хора, с които е по-добре да не общувате с тях и да избягвате

Токсичните хора може да са навсякъде около нас. В работата, в обкръжението, някои от приятелите ни, а дори и в семейството ни. Тук ще в...

4. Запишете вашия тийнейджър в допълнителни спортни дейности, които ще му позволят да изхвърли излишната енергия, като бойни изкуства. В тези цласове има правила и силата може да се използва по определен начин, което учи на дисциплина.

5. Дискретно контролирайте какво прави вашият тийнейджър в интернет  и какви компютърни игри играе. Често агресията при подрастващите към родители и връстници може да е резултат от игри с насилие, убийства, оръжия.

6. Ежедневно говорете с него, обяснете му правилно йерархията в семейството и не му позволявайте да се налага с инат, отказ за нещо и други подобни.

7. Изолирайте детето от заобикалящата го среда, вземете предметите, които унищожава, или в случай на изпадане в лудост, ограничете свободата, така че агресивният тийнейджър да не нарани себе си или другите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com