Как да размразим автомобилите си с помощта на обикновени домакински предмети?

4334
Как да размразим автомобилите си с помощта на обикновени домакински предмети?
Снимка: iStock

Случвало ли ви се е да не можете да отворите вратата на колата си през зимата. Спреят за готвене може да се използва, за да се предотврати залепването на вратите на автомобила в студеното време, а дезинфектантът за ръце може бързо да разтопи леда.

С този ТРИК стъклата на колата ще се размразят за секунди, дори да има 2 пръста лед по тях

Оказва се, че можете да размразите автомобилите си с помощта на обикновени домакински предмети в мразовитите зимни сутрини. Шофьорите могат да използват спрей за готвене и дезинфектант за ръце като прости заместители, когато температурите паднат.

Ако искате лесно да отворите замръзналата врата на колата, направете това

Знаем, че всяка част от външната част на автомобила ви може да замръзне и да се задържи на място през нощта. Ако се притеснявате, че вратите на автомобила ви ще замръзнат, напръскайте обикновен спрей за готвене по гумените ръбове на вратите на автомобила. Избършете излишното количество, след което затворете вратите и ги оставете за една нощ.

Как да "размразим" колата през зимата - експертни съвети

На сутринта вратите на автомобила ви трябва да се отварят лесно, дори ако останалата част от колата е заледена! В днешно време всеки има в себе си дезинфектант за ръце, което прави този конкретен хак още по-удобен. Ако използвате ръчен ключ за кола, често се случва дупката на ключа да замръзне и да не може да се завърти ключалката. Ако счупите ключа в ключалката, резервните ключове за автомобили струват до 500 лева, така че решаването на този проблем може да бъде скъп и труден.

Чорапи и чистачки - как да РАЗМРАЗИМ автомобила?

Една от основните съставки на дезинфектанта за ръце е алкохолът, който ще накара леда просто да се разтопи. Покрийте ключовете си с дезинфектант за ръце и те ще се плъзнат без проблем! Проучване показва, че 83% от шофьорите използват средство за стъргане на леда при почистването на автомобилите си. В същото време 63% от тях казват, че използват спрей за размразяване, когато се образува слана.

Как да "размразим" колата през зимата - експертни съвети

Специалисти заявяват, че не е необходимо да се харчат излишни средства за специализирани продукти. Повечето хора не осъзнават колко много предмети от бита могат да се използват за подобряване на безопасността им при шофиране през зимата. Без да е необходимо да харчите за специализирани продукти за размразяване, можете да инвестирате в полезни предмети за зимна безопасност, като например зимни гуми, лопата за сняг, фенерче и одеяло, вериги и други предмети в случай, че ви застигне екстремно зимно време.

Веднага направете това, ако вратата на колата е замръзнала и не иска да се отвори

Друг често срещан проблем в мразовитата сутрин е залепването на перата на чистачките за предното стъкло. Не е препоръчително просто да се опитвате да ги отлепите, тъй като те могат да се счупят, наранят или да причинят още по-големи щети. Вместо това шофьорите трябва да избършат всяко перо със спирт върху кърпа. Той не само ще пресече замръзването, но и ще отстрани всички остатъци от острието, които могат да причинят ивици и скърцане.

Как да се справите със запотените прозорци през зимата

Вдигнатите чистачки също не е добра опция, тъй като вероятността да замръзнат остава. Водачите трябва да предвидят допълнително време сутрин, за да приведат автомобилите си в състояние, годно за шофиране през зимния сезон. Неразмразените стъкла и неизринатия сняг по колата могат да доведат до сериозни проблеми, ако решите да потеглите без да сте се погрижили за своята безопасност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com