Как да се грижим за ръцете си, за да изглеждат по-млади

2595
Как да се грижим за ръцете си, за да изглеждат по-млади
Снимка: iStock/Guliver

Различните части на тялото лесно могат да подскажат реална възраст на дамите. В повечето случаи усилията се съсредоточават към лицето и се забравят ръцете. Но ръцете са изложени всеки ден на външното влияние на атмосферните условия, водата, перилните препарати и т.н. В резултат на такава атака кожата на ръцете бързо застарява и без подходяща грижа проблемите ще се задълбочат.

Крем за лице

Когато слагате крем върху лицето си, препоръчително е да не забравяте и за ръцете си. Използвайте козметичен продукт, който стимулира производството на колаген. С течение на времето плътността на тънката кожа на ръцете ще се подобри.

Ежедневна употреба на продукти с UV защита

Слънцезащитният крем се използва за защита от слънце и като превенция срещу рак на кожата. В крайна сметка ръцете не са защитени от специална козметика и облекло. Повечето кожни промени, свързани с появата на старчески петна и други прояви на стареене, са причинени от ултравиолетовото лъчение от слънцето.

Ежедневното използване на слънцезащитни продукти помага за предотвратяване на старчески петна. След нанасяне на такъв крем върху тялото, задната част на ръцете също трябва да се третира, тъй като именно тази част е атакувана.

Дерматолог: Не мийте ръцете си с гореща вода и не забравяйте кремовете

След дезинфектант използвайте хидратиращи и възстановяващи кремове за ръце. Избирайте внимателно сапуните и дезинфектантите, които купу...

Използване на избелители

Ако се появят петна, препоръчително е да използвате изсветляващи продукти. Някои етерични масла като лимон, лавандула и тамян имат озаряващ ефект. Те ще се справят с петната и ще имат благоприятен ефект върху общото състояние на кожата.

Трикове

Цветът на избрания от вас лак трябва да разкраси ръцете ви и да отклони вниманието от съществуващите кожни проблеми, като видими вени. Бръчки и петна. Обикновено жените смятат, че в такава ситуация е оптимално да се използва безцветен лак. Но с помощта на цветния ефект можете визуално да подмладите ръцете си.

Ако харесвате смелото червено, тогава изберете топлите тонове. На противниците на ярките цветове се препоръчва да придадат на ноктите си правилната форма и да намалят  нокътната плочка, на която всеки нюанс изглежда изтънчен. Редовното използване на масло за кутикули е наложително.

Вижте какво издават буквите, изписани върху дланите ви

В хиромантията се обръща специално внимание на знаците и буквите, разположени върху дланите ни. Тяхното присъствие може да разкрие мног...

Отстраняване на мъртви частици

Веднъж седмично задната част на ръцете се почиства от мъртви частици с нежен скраб. Използваните продукти, които ще се абсорбират по-добре в епидермиса след ексфолиране.

Задържане на влага

Всяка област от кожата, особено тази, която се вижда, има свои собствени нужди. Кожата на ръцете има мастни жлези в по-малка степен. Благодарение на мазното вещество, което отделят, кожата е защитена от прекомерна сухота.

За задържане на влага и укрепване на кожата се използват кремове и лосиони, които съдържат зехтин, масло от карите, масла от макадамия и витамин Е. Кожата е наситена с влага, когато тези продукти се нанасят върху леко овлажнена кожа. Дори младите момичета могат да използват лосион или крем за овлажняване на ръцете си след водни процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно