Как да се грижите за къдрава коса?

8197
Как да се грижите за къдрава коса?
Снимка: iStock

Да имате къдрава коса определено може да бъде благословия. Природата ви е дарила с дар, който много жени искат да имат. От друга страна, това е голяма отговорност, тъй като къдравата коса изисква да я поддържате и за целта е важно да използвате правилните продукти. В следващите редове ще посочим някои съвети за грижа на къдравата коса.

Грижа за къдравата коса

Добър фризьор

Трябва ви наистина професионалист, който да ви подстриже по формата на лицето ви. Правилната прическа е важна, за да имате добре оформени къдрици, за да изглеждат добре. Подходящи прически са тези на умерени етажи. Те придават плътност и обем на прическата.

Използвайте подходящи продукти за къдрава коса

Сред тях трябва да бъдат шампоан, балсам и маски за коса. Те ще изсушат косъма по-малко от обикновените продукти, а при къпане използвайте по-малко шампоан. Редувайте балсама с маската. Също така, преди да излезете от банята, то увийте косата в памучна тениска. По този начин няма да я накъсате, така като би се получило с памучна кърпа.

След като косата изсъхне, нанесете арганово масло или масло от макадамия по краищата. Така ще я подхраните още по-добре. Ако искате да я изсушите, то използвайте спрей за предпазване от изгаряне. Така ще оформите къдриците си още по-добре. Можете да попитате и фризьора си за съвет кой продукт е подходящ за вашата коса.

Как йогата може да е от полза за косата ви?

Не решете косата си суха

Така ще загубите къдриците си. Самата коса също ще се накъса. Разресвайте внимателно по време на душа, след като сте нанесли маска или балсам. Много фризьори препоръчват да използвате пръстите си, вместо четка или гребен. Само вие знаете, като жена с къдрава коса, колко е трудно да я разрешите.

Можете да вземете четка с меки върхове и внимателно да я разресвате с нея. По този начин най-безболезнено ще разплетете възлите.

Основни съставки за красива и блестяща коса

Подхранвай редовно косата си

Няма къдрава коса, която да не е суха или поне да не се нуждае от подхранване. Можете да направите силна домашна подхранваща маска, която да приложите.

Смесете 4 супени лъжици качествен зехтин и добавете две яйца. Нанесете по дължината на косата и я приберете в найлонова шапка за къпане. Върху нея сложете стара зимна шапка, която предварително сте затоплили и стой така за 1 минута. Заради затоплянето маската ще проникне в дълбочина. Задръжте я за 30 минути и след това изплакнете, както обикновено миете косата си.

Сменете калъфката на възглавницата

Коприната е много по-подходяща за косата ви, отколкото памука. Това е така, защото просто се плъзга по нея, а не се трие. По този начин се намаляват и накъсванията, но и заплитанията. Можете преди лягане да сплетете косата си, за да запазите красиво оформени къдрици за следващия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com