Как да се справим с напуканите устни през зимата?

2173
Как да се справим с напуканите устни през зимата?
Снимка: StockSnap / Pixabay

Студеният зимен период определено оказва негативно въздействие върху нашата кожа. Особено в областта на устните ни, тя е много нежна и фина и точно тя може да пострада най-много от студения въздух. Ако устните ни са сухи, лющят се и се напукват, това определено не е приятно усещане и е често срещан проблем.

Устните, които са напукани обикновено са последствие от сухото и студено ветровито време, както и недостига на витамини и недосстатъчно грижа за кожата. Небрежното третиране на устните ни през останалото време на годината, може да влоши състоянието им през зимния период в по-студени условия.

Край на нацепените устни: Как да ги предпазим от изсушаване през студените месеци?

Не хапете и не облизвайте устните си Това е вреден навик, който много от нас имат, но трябва да избягваме през зимата. Всеки стрес на ...

Най-добре е да не чакате устните ви да станат напукани. Ако полагате добри грижи за тях целогодишно, с балансирано и здравословно хранене и чрез външни грижи ги подхранвате, зимата няма да бъде толкова голямо предизвикателство за вашите устни. Все пак бихте могли да предприемете следните мерки, за да се погрижите за вашите устни:

Използвайте зехтин

Разбира се, ще изглежда странно на устните ви, така че го нанасяйте преди лягане вечер или когато просто си седите вкъщи. Зехтинът наистина направи устните по-меки и ще ги накара да изглеждат много привлекателни. Основното нещо е да не ги облизвате.

Почиствайте устните си

Знаете колко важно е дълбокото почистване на кожата, особено през зимата. И за устни важи същото. Ако организирате добър пилинг на устните си, това ще им бъде само от полза.

Как да спасим напуканите устни от студа!

Ако не пиете достатъчно вода, облизвате устните си постоянно, хапете ги и белите със зъби, те със сигурност ви отвръщат подобаващо. Твъ...

Овлажнявайте устните си

Кожата на устните също трябва да получи хидратация, както и кожата по цялото тяло. Това може да се постигне много лесно със стандартните балсами за устни или гланцове с вече вграден балсам за устни! Хубаво и полезно. Най-подходящи са тези, които имат алое вера в състава си.

Използвайте вазелин

Това не е най-привлекателният метод, но отново можете да го използвате преди лягане или когато сте у дома през целия ден. И е доста евтино.

Не облизвайте устните си

Как да се погрижите за устните си по най-добрия начин

Уморени ли сте от напукани устни? Често ли облизвате и хапете устните си? Ако да, в следващите редове ще ви представим няколко съвета, ...

Облизването на устни е лошо. Това води до дехидратация и ги прави невероятно сухи.

Не прехаввайте мъртвата кожа от устните си

Много е неприятно и понякога дори болезнено, но постоянно някои хора го правят. Устните  ви и  без това са напукани и груби, а това може да влоши тяхното състояние. Използвайки овлажнители, можете да се отървете от тази инфекция много лесно, тъй като при достатъчно влага в кожата, тя няма да се лющи.

UV защита

Не си мислете, че тъй като през зимата няма много слънце, не е нужно да се предпазвате от него. UV лъчите са вредни за кожата не само по цялото тяло, но и тази на устните целогодишно, така че трябва винаги да се грижите за това да ги предпазите. Затова използвайте специален балсам за устни преди да излезете навън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com