Как да видим къщата си от сателит?

92319
Как да видим къщата си от сателит?
Снимка: Tumisu / Pixabay

За много хора е любопитно да се порадват на сателитни снимки на своя дом „отгоре“. Това желание е възможно да се изпълни посредством сателитното картографиране, което предоставя неповторима възможност за преглед на геолокации в детайлизиран графичен режим.

В интернет са налични многобройни картографски услуги, с които се дава достъп до спътникови карти с висока резолюция. По-голямата част от тях използват комплекса приложения Google Maps. Боравенето с такива карти е съвсем лесно и стандартно. Преминавате към една от тях, включвате сателитно изображение и въвеждате съответния адрес (град, улица, номер) в лентата за търсене. Открива се търсеното местоположение и можете да използвате мишката с цел увеличение или намаляване на изображението. В случай, че по някаква причина услугата не открие вашия дом, трябва да въведете името на населеното място и улицата, а след това да откриете дома си с помощта на мишката. Доста услуги позволяват не само да гледате отгоре, но и да се поразходите из улиците на конкретен град.

Ново: Google maps позволява да се избягват тълпи заради риск от Ковид

Никой не иска да се бута в задръстване или в тълпи от хора, докато е навън. Нова функция на Google Maps позволява да се избягват натова...

Най-популярният в света ресурс за картография несъмнено е Google Maps. За разглеждане той предлага две главни опции.

1. Стандартен изглед от птичи поглед. За да направите това, отидете на Google Maps и кликнете върху снимката по-долу до надписа „Сателит“ (така се активира сателитното картографиране на района). След това въведете вашия адрес в търсещата лента и натиснете „Enter“. След като къщата ви бъде намерена, използвайте колелото на мишката, за да изберете удобно ниво на изображение.

2. Функцията Street View. С тази функция можете да разгледате къщата си отблизо. За да направите това, трябва да намерите адреса си на картата, след това кликнете на малкото човече долу вдясно (режим на изглед на улицата) и, като задържите натиснат левия бутон на мишката, „заведете“ това малко човече на улицата до къщата ви. Ще влезете в режим Street View, като с помощта на мишката ще можете да видите всички близки сгради, включително и собствения си дом.

Bing.Maps е сателитна карта, предложена от Microsoft. Нейните възможности включват спътникова картографска демонстрация, двустранен изглед на улици, 3D-изображения на 60 градове по света, определяне на най-рационален маршрут и др.

Google Maps ще известява за горски пожари - ето как приложението ще може да помага

Google Maps пусна предупредителна нова функция, която ще ви помогне да се спасите от смъртоносни горски пожари. От октомври нов опция ...

За да разгледате дома си, отидете в сайта на този ресурс и щракнете върху „Път" вдясно, като изберете „Хибриден изглед". После напишете адреса в търсещата лента и вижте изображението, което се отваря.

MapQuest е много известна американска картографска услуга. Тя е втората по популярност в Съединените щати след Google Maps. Този ресурс предоставя висока степен на детайлизация относно улиците на много градове по света, ще ви улесни да си начертаете удобен маршрут, ще ви съобщи интензивността на наличния пътен трафик. За да работите с него, е нужно да кликнете на бутона вдясно изображението на глобус (сателит) - така ще преминете към режим на спътниково изображение. След това въведете в лентата за търсене вляво съответния адрес (на латиница).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com