Как лесно и умно да опаковаме ръчния багаж?

5104
Как лесно и умно да опаковаме ръчния багаж?
Снимка: iStock

Като опаковате ръчния багаж за вашето едноседмично пътуване, вие спестявате пари от такси за багаж и си давате свободата да започнете ваканцията си веднага щом самолетът ви кацне – кажете сбогом на чакането при получаване на багаж! Но как да увеличите максимално пространството и да поберете всичко необходимо в ръчен багаж за 7 дни? Прочетете, за да научите професионалните хакове за опаковане, за да можете да опаковате ефективно и удобно само в ръчен багаж.

Проверете ограниченията на авиокомпаниите за ръчен багаж

Трябва да опаковате възможно най-голяма чанта. Повечето американски авиокомпании ви позволяват да носите чанта с размери 22 x 14 x 9 инча (55 x 35 x 22 см).  Вземете ръчен багаж с твърда обвивка за допълнителна защита.Твърдите стени на твърдия куфар ще ви попречат да препълните чантата си и да се окажете с обемист куфар, който няма да се побере в багажното отделение! Купете мек куфар или спортна чанта, ако искате да можете лесно да компресирате или съхранявате чантата, когато приключите с пътуването си.

Изберете чанта с външен джоб, за да улесните пренасянето на вашите тоалетни принадлежности през сигурността. За круиз изберете чанта с твърд корпус, тъй като твърдите куфари се побират лесно в корема на кораба. Повечето международни авиокомпании ви позволяват да вземете чанта с размери 21 x 14 x 8 инча (53 x 36 x 20 см). Прередете опаковъчния си списък, за да не вземете твърде много дрехи със себе си. Опитайте да вземете 4 ризи, 3 бански, 2 чифта обувки и 1 по-елегантна дреха. Добавете яке, ако е необходимо, в зависимост от температурата. Можете да смените или изперете дрехите си, когато пристигнете.

Какво никога не се слага в багажа преди полет?

Планирайте маршрута си и бъдете реалистични относно това, от което се нуждаете. Вземете със себе си 5-6 чифта бельо и чорапи. Може да се перат при необходимост. Изберете практични и удобни дрехи. Първо погледнете времето за седмицата. След това помислете за всякакви специални поводи или вълнуващи еднодневни пътувания. Може да се наложи да носите елегантни дрехи за скъп ресторант, който планирате да посетите, или можете да вземете със себе си любимите си спортни облекла за катерене и туризъм. За горещ или влажен климат изберете дрехи като ленени панталони, топове от трико и поли от вискоза. Тези материали са леки и дишащи, така че лесно изсъхват при пране.

Навивайте дрехите си на руло, вместо да ги сгъвате. Това компресира дрехите по-добре от традиционното сгъване. В ефектното опаковане няма голяма тайна - основното е да се намали количеството въздух между предметите, така че да може да се запълни цялото пространство. Като бонус, навиването на дрехи обикновено е по-бързо от сгъването им. Спестете място и тегло, като ограничите броя на обувките, които носите със себе си. Трите основни вида обувки за пътуване са чифт маратонки, удобни дневни обувки и по-модерни обувки за вечерта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com