Как се казва столицата на Бахрейн?

12840
Как се казва столицата на Бахрейн?
Снимка: iStock/Guliver

Бахрейн е островна държава в Персийския залив, чието население наброява малко над 1.7 млн жители, а територията й – 766 кв. км.

Столица е град Манама, обитаван от около 160 хил. жители.

Манама е малко по-различна от традиционните арабски градове: тук можете да видите влиянието на британското колониално минало. Например, местните таксита са точни копия на лондонските, а етажите са номерирани по британската система. Друга особеност е, че алкохолът не е забранен (с изключение на религиозни празници), може да се купи в специализирани магазини или да се поръча в ресторант.

Забележителности и атракции в Манама

Фортът Калат ал-Бахрейн (Qalat Al Bahrain Fort) е една от най-големите крепости в страната (280 000 кв. м., височина 8 м), построена на северния бряг през ХVІ век от португалците. В района, където се намира, са останали следи от цивилизацията „Дилмун“, която и до днес крие много тайни. На нейната територия са открити руините на древни градове, построени преди 4000-5000 години. Крепостта е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното историческо наследство.

Кой град се смята, че е столица на Швейцария

В Манама се намира един от най-скъпите мостове в света - „Крал Фахд Козуей“. Той е открит през 1986 г. и е дълъг 25 км, като свързва Бахрейн и Саудитска Арабия. Тук има и много ресторанти, които предлагат красива гледка към залива. Мостът пресича остров Ум ан-Наасан, на чиято територия има малък природен резерват.

В морския клуб „Ал Бандер“ ще намерите басейн с топла морска вода, ресторанти, детски площадки и други развлекателни съоръжения.

Местният хиподрум е домакин на състезания всеки петък, от октомври до март. Но няма да можете да направите залог, тъй като хазартът е забранен.

Музеите в Манама

Националният музей

Това е един от най-богатите музеи в Персийския залив. Това е място, което трябва непременно да посетите, ако желаете да се запознаете с историята на кралството, неговата култура и традиции. Той включва експонати, обхващащи 7000 години история на Бахрейн, както и произведения на съвременни бахрейнски художници, изложби на скулптура и керамика от всички епохи; диорама, показваща живота по време на цивилизацията „Дилмун“ (4000 г. пр. Хр.). Тук се намира и възстановена гробна могила, има още секции за арабски език, калиграфия и народни занаяти. В изложба на открито може да се видят много традиционни сгради и кораби.

Музеят на перлите се намира в сградата на първия Върховен съд в страната. Местните перли се смятали за едни от най-добрите на Изток – вековната история на този процес е отразена в изложбите на музея.

Музей на петрола - разположен близо до „кладенец номер 1“, той представя историята на петролната индустрия на страната с много образци на оборудване, документи, стари снимки и дори работещ модел на петролна платформа.

Климат

Средната температура в Манама през януари е +17°C, а през юли +38°C. Повечето валежи падат от декември до февруари. Често има суша и прашни бури. Най-доброто време за пътуване до Манама е от октомври до март.

Малко хора знаят името на столицата на Гана

Шопинг

За пазаруване в Манама е най-добре да отидете на някой от пазарите. Пазарът Golden Souk предлага както бижута от известни европейски къщи, така и евтини златни пръстени, обеци и др., внесени от Индия и страните от Персийския залив. Тук можете да купите и перли.

На текстилния пазар Clos Souk ще ви предложат различни платове, а на Central Market ще намерите плодове, зеленчуци, различни билки и подправки.

Разбира се, може също да пазарувате в търговски център – например, Seef Mall.

Кухня и ресторанти

Въпреки изобилието от ресторанти, предлагащи кухня от цял ​​свят, предпочитание все пак се дава на местната кухня. Тук ще ви предложат всякакъв вид пилаф, шишчета, морски дарове и рибни ястия, а за десерт - ориенталски сладкиши, фурми и пресни плодове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com