Как солта помага при бръчки и рани?

4645
Как солта помага при бръчки и рани?
Снимка: mkupiec7 / Pixabay

Солта има чудодейни сили. Да, ние я използваме, за да придадем вкус на ястията си, но тя може да ни помогне и при рани, бръчки и други несъвършенства по кожата.

При рани

• Удар на нокътя с чук – това безспорно е много болезнено и поне веднъж ви се е случвало. Вземете една супена лъжица сол и я разтворете във водка. След това намокрете плат и го завийте около наранения нокът. Поставете гумен пръст отгоре. Тъй като нокътят бързо ще попие разтвора, то доливайте под гуменото уплътнение. След около два часа ще усетите опиянение и махнете компреса. Нокътят ще е бял, но той няма да падне и ще видите как постепенно се възстановява.

Бръчки от сън: Какво е това и как да ги избегнем

• При различни натъртвания – Загрейте един пакет сол и прибавете към него оцет, а след това и голяма глава лук, която е смляна. Докато сместа не е изстинала се нанася върху марля, която в последствие се навива и прави като компрес. Поставете на болното място. Можете да го използвате и при остри ставни болки.

• За рани – всякакви рани по-бързо заздравяват със солен разтвор. За него ви е нужна 0,5 л топла вода и 0,5 чаена лъжичка сол. След това просто направете промивка.

• За напукани пети – накисват се в гореща вода с ябълков оцет, а след това с пемза отстранявате твърдия слой от петите. Петите се подсушават добре и се поставя солена сланина за през нощта. На сутринта краката се измиват, а вечерта отново повтаряте процедурата.

Поява на първи бръчки!? Не изпадайте в паника, а вземете мерки!

При бръчки

Добре е лицето да се обтрива със студен солен разтвор, който се приготвя от половин лъжичка сол и чаша вода.

• При двойна брадичка, тънка увиснала кожа и гънки по шията – на първо време трябва да преодолеете навика брадичката да се притиска към гърдите. Главата трябва да се държи леко повдигната. След това по 1-2 пъти дневно със солен разтвор и памучна кърпа, трябва да потупвате брадичката.

• Сутрин 20 минути преди да намажете лицето си с хидратиращ крем, то го измийте със солен разтвор. Процедурата действа стимулиращо на лицевите мускули и действа благотворно върху повехналата кожа. Плакнете лицето така всяка сутрин 15-20 минути. Направете пауза и след 14 дни отново повторете процедурата.

• При повехнала кожа с бръчки – бадемово мляко със сол. Начукайте или смелете 25 грама белени бадеми. Залейте ги с топла преварена вода и добавете сол с върха на ножа. Преди да го използвате разклатете млякото. След това го нанесете на кожата си.

• При отпусната и набръчкана отпусната кожа е добре да направите маска със сол и алое, като сокът предварително е постоял в хладилника и го смесете с малко сол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com