Каква марка автомобил притежават най-интелигентните хора ?

11954
Каква марка автомобил притежават най-интелигентните хора ?
Снимка: iStock

Замисляли ли сте се някога дали има връзка между марката на автомобила и интелектуалното ниво на нейния собственик? Истината е, че в днешно време повечето хора не могат да си представят живота без своя автомобил. Той осигурява независимост, комфорт, а понякога дори доза адреналин. Докато някои хора цял живот са верни на една марка, други обичат разнообразието и сменят марките автомобили, без да се замислят.

Наскоро направено проучване във Великобритания показва, че изборът на автомобил е показател за нивото на интелигентност. Не само марката е от значение, а и цветът на колата. Хората, които взели участие в проучването, първо са преминали през тест за интелигентност, а след това резултатите им били сравнени с автомобила, който са притежавали.

Какво да направите, ако заредите дизел вместо бензин?

Най-високият резултат от IQ теста е бил 99, след него е имало участници с 98.09, 97.79 и 97.41. Най-ниският резултат бил 88.58.

И резултатите били категорични – повечето участници, които имали висок резултат от IQ теста, притежавали автомобил марка Шкода. На второ, трето и четвърто място са собствениците на Сузуки, Пежо и Мини Купър. Хората с по-ниски резултати от IQ теста карали Ленд Роувър, а марките Мерцедес, Ауди, Фолксваген и БМВ заемали съответно 8-мо, 14-то, 19-то и 20-то място.

След като изследователите установили, че собствениците на Шкода са сред най-интелигентните щофьори, те решили да проверят кой е цветът, който се избира от хората с по-високо IQ. Резултатите показват, че белите автомобили обикновено са притежание на хора с по-високо интелектуално ниво. Техните собственици постигнали на теста среден резултат 95.71. Най-ниски резултати имали хората, които карат зелени коли.

Последният резултат от проучването е свързан с типа гориво. Учените установили, че хората, които имат електрически автомобили, били най-глупави, а най-умни са собствениците на коли, които се движат с бензин.

И накрая е важно да се подчертае, че тези резултати не бива да се генерализират и по-скоро на това проучване трябва да се гледа от забавната му страна. Вие сами решете дали такъв тип проучване може да даде истински резултати, или по-скоро може просто да се закачаш с приятелите си и да ги бъзикаш.

Защо колата не бива да се загрява, ако не се кара

Кои са най-предпочитаните автомобили ?

  • Семейни SUV-ове - те са популярни сред семействата поради техния комфорт, простор и висока позиция на каране. Някои от най-харесваните семейни SUV-ове са Toyota RAV4, Honda CR-V, Subaru Outback и Ford Explorer.
  • Спортни автомобили - любителите на бързите и спортни автомобили често се интересуват от модели като Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Subaru WRX STI и BMW M3.
  • Луксозни автомобили - луксозните автомобили предлагат висок клас на комфорт и изисканост. Някои от най-харесваните луксозни марки са Mercedes-Benz, BMW, Audi, Lexus и Porsche.
  • Електрически автомобили – електрическите автомобили стават все по-популярни. Някои от най-харесваните модели са Tesla Model 3, Nissan Leaf, Chevrolet Bolt и Audi e-tron.
  • Компактни автомобили - компактните автомобили са икономични и практични за градско каране. Някои от най-харесваните модели в тази категория са Honda Civic, Toyota Corolla, Volkswagen Golf и Mazda3.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com