Какви хора сте, ако подбирате храната си или си взимате студен душ

1001
Какви хора сте, ако подбирате храната си или си взимате студен душ
Снимка: iStock

Навиците ни са част от нас, която приемаме за напълно нормална и дори не им обръщаме толкова внимание. Но и рядко установяваме, че те може да се струват странни за околните, някои от тях да не бъдат приети добре и т.н. Навиците, според мнението на психолозите, са действия, които могат да подскажат много за характера ни, дори и да се опитваме да скрием някои от не толкова добрите ни страни.

Има няколко определени навика, които могат да издадат по нещичко за личността ни. За вас сме подбрали най-известните примери. Вижте ги в следващите редове.

Селективно хранене

Ако сте от хората, които внимателно подбират храната си, избягват вредните продукти, четат всеки етикет - за тях се твърди, че е много по-вероятно често да съдят околните. Те не могат да погледнат обективно на ситуацията и не си падат алтруисти.

7 ежедневни навика, които говорят много за вас

Посещение на солариум

И макар негативните ефекти, опасности и вреди от солариумите да са все по-известни и разпространени, има хора, които все още посещават соларните студиа редовно. Според психолозите тези хора имат склонност да придобиват различни зависимости много лесно. При тях рисковете да станат алкохолици например са 6 пъти по-големи, а вероятността да са жертва на сезонната депресия е 3 пъти по-голяма.

Студените душове са предпочитани

Според специалистите хората под душа се опитват да компенсират липсващата им емоционална топлина с горещата вода, която ги обхваща. Колкото по-самотен се чувства даден човек, толкова повече време прекарва той под душа.

Но какво остава за хората, предпочитащи да се къпят със студена вода? Психолозите казват за тях, че са сред най-големите егоисти, дори нарциси, упорити са и не зачитат друго мнение, освен своето.

Навици, които пречат на щастието ни

Чанти за многократна употреба

Личностите, които са заменили еднократните торби за пазар с такива от плат, смятат, че могат да си позволят да ядат нездравословни храни като награда за това, че опазват околната среда.

В модерните времена - какво подсказва пощенската ни кутия

Вече е ясно и какво издава пощенската ни кутия за нашия характер. Така например ако обичате да почиствате съобщенията от спам папката, сортирате в папки и се грижите за пощата си, то в реалния живот вие обичате да контролирате ситуациите. 

Ако не изтривате съобщенията, но четете всяко от тях - вие сте перфекционисти, които се страхуват да не загубят нещо важно и необходимо, затова не премахват нищо и го пазят за спешни ситуации.

Ако пък не четете писмата, които смятате така или иначе за ненужни, вие сте интелигентни личности, които не обичат да си губят времето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com