Какво да направим, ако попаднем на ревнив мъж

10823
Какво да направим, ако попаднем на ревнив мъж
Снимка: iStock/Guliver

Ревността винаги е била налице във всяка една връзка. Някои обаче имат късмета да бъдат с хора, които не ревнуват до такава степен, че това да превърне цялата връзка в едно токсично съжителстване. Контролиране, липса на доверие, спорове, лъжи – всичко това поради болната ревност, която ще разруши не само връзката, но и психиката ви.

Почти е невъзможно човек да се справи и да издържи мъж, който ревнува с повод и без. Понякога ревността достига до такава степен, че жената е длъжна постоянно да доказва местоположението си, не й се позволява да излиза навън с приятелки, не може да се облича с определени дрехи и т.н. За съжаление обаче, и за щастие на жената, разбира се, в даден етап повечето жени решават да си стегнат куфара и да напуснат завинаги тази обсесивна личност. 

5 зодии, които безумно ревнуват половинката си

Не всички хора обичат да бъдат ревнувани в една връзка. За съжаление, някои зодии не могат да си помогнат, защото не могат да контролир...

Ревността на мъжа показва неговата несигурност, ниската му самооценка и самочувствие. А това. Със сигурност няма да привлече нито една жена.

Как обаче да се справим с ревнивия мъж и възможно ли е?

Има два типа жени в такава ситуация – едните ще си казват, че това все някога ще се промени и продължават да изпълняват заповедите на съпруга си, което е разрушително за всички. А другите, достатъчно уважаващи се, решават да напуснат този ревнивец и да се радват на живот без окови. 
Ние смеем да твърдим, че единственият вариант е да си тръгнем от подобна токсична връзка, особено ако не сме дали и един повод за ревност на половинката си. Когато оставиш този човек сам с мислите си, е вероятно да осъзнае грешката си и да се опита да си ви върне – от вас зависи дали отново ви се влиза в този омагьосан кръг.

Ако все пак се опитате да се справите с ревността, трябва да сте сигурни, че мъжът ви признава и осъзнава проблема си, както и нуждата от промяна. В противен случай няма да постигнете нищо освен да загубите времето си. Знайте, че това ще отнеме време и ви е нужно много търпение, но ако наистина виждате желание и старание от страна на ревнивата си половинка – не се отказвайте. 

4 съвета как да се справим ревността

Ако забележите, че обикновено изпитвате ревност към партньора си и в резултат на това възникват конфликти във вашите отношения, трябва ...

В зависимост от ситуацията, в която попаднете, може да има различни от тези начини за разрешаване на проблема във връзката, но ако той само се задълбочава и само вие се опитвате да направите нещата по-добри, най-добре е да приемете реалността и да се откажете от тази стихийна, разрушителна любов. След време ще осъзнаете колко по-леко ви е без нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com