Какво никога не трябва да яде кучето - забравете за тези храни

3457
Какво никога не трябва да яде кучето - забравете за тези храни
Снимка: iStock

Собствениците на домашни любимци често се сблъскват с множество въпроси и притеснения, свързани с отглеждането на техните четириноги приятели. Теми като възпитание, хранене, изграждане на навици и ветеринарна грижа са от ключово значение за техния комфорт и добро самочувствие. Сред тези въпроси, безопасността на кучето заема централно място. Какви лекарства не трябва да му даваме и какво не трябва да яде кучето са важни теми, които изискват специално внимание от страна на собствениците.

Как да изберем подходяща храна за нашето куче?

Относно лекарствата, е важно да се подчертае, че всяко лекарство следва да бъде предоставено само след консултация с ветеринарен специалист. Подаването на човешки лекарства може да доведе до сериозни проблеми със здравето на кучето и дори до фатални последици.

Храненето, от своя страна, е тема, която изисква специално внимание, тъй като някои храни, които са безопасни за човека, са опасни за кучетата. Днес ще ви кажем кои са тези храни, които никога не трябва да поднасяте на кучето си.

куче

Храните, които едно куче не трябва никога да яде:

Авокадо: Макар и полезно за човека, авокадото съдържа токсична мастна киселина, наречена персин, която може да бъде вредна за здравето на кучето.

Кофеин: Внимавайте с храни, които съдържат кофеин, като шоколад, защото този стимулант може да бъде опасен за здравето на четириногия ви приятел.

Захарни изделия: Прекомерната консумация на захар може да доведе до проблеми като наддаване на тегло, кариес и диабет, и не е подходяща за кучета.

Топ 10 на забранените храни за кучета - спасете вашите любимци

Сол: Голямото количество сол може да доведе до дехидратация и дори отравяне на кучето, затова трябва да се внимава при подправянето на храната им.

Мляко: Освен майчиното мляко, други видове мляко съдържат захари и мастни киселини, които кучетата трудно могат да усвоят.

Чесън и лук: Тези подправки са токсични за кучетата и трябва да бъдат избягвани както в чист вид, така и като част от готвените храни.

Макадамия: Тези ядки са известни с това, че са токсични за кучетата, както в чист вид, така и като съставка в други храни.

7 човешки храни, които могат да бъдат фатални за кучетата

Запомнете, че храненето на кучето не следва да включва храни, предназначени за човека. Собствениците трябва да бъдат внимателни при избора на храни и винаги да консултират ветеринарен специалист за най-подходящата диета за техния четириног приятел.

Осигуряването на правилна и безопасна диета е ключов елемент за дългия и здравословен живот на вашето куче. Не подценявайте влиянието на храната върху здравето му и винаги се консултирайте с ветеринарен специалист, ако имате въпроси или притеснения относно храненето на вашия любимец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com