Какво представляват спортните залагания

1663
Какво представляват спортните залагания
Снимка: iStock/Guliver

Правилната игра на спортни залагания предполага задълбочен анализ на ситуацията на пазара. Тоест, трябва да знаете на кого да залагате, как и кога да залагате, да имате представа за съществуващите стратегии и букмейкъри.

Например, почти всеки има любим спорт. Хората гледат състезания, аплодират за любимите си отбори, превъртат през възможните резултати от битки. Ако редовно гледате телевизионни предавания, анализирате какво се случва на спортната площадка и правите изводи, можете да правите добри пари от залози.

 

В много мачове и състезания аутсайдерът и фаворитът са известни предварително. Единият отбор има по-голям шанс за победа от другия. По-рядко срещани са ситуациите, когато отборите имат равни шансове. Изчисленията на букмейкърите могат да послужат като ориентир: отборът, за който са зададени ниски коефициенти, има най-големи шансове за победа.

Какво представляват спортните залагания?

Много преди появата на букмейкърите хората са правели залози. Древна Гърция е имала Олимпийските игри, възстановени в края на 19 век. В древен Рим са имали гладиаторски битки и други подобни състезания. Още в онези дни са съществували прототипи на днешните букмейкъри. Все още е нямало коефициенти, но хората активно са залагали и понякога са забогатявали.

В съвременния си вид букмейкърството възниква през 20-ти век във Великобритания. В момента залагането може да се сравни с редовното инвестиране на борсата. И в двата случая е необходим задълбочен анализ на ситуацията. Съществува и известна вероятност нещата да не се развият както сте очаквали  – играчите на борсата и на спортните залагания имат приблизително равни шансове за печалба и загуба.

За да започнете да залагате онлайн, трябва да се регистрирате в някой от онлайн букмейкърите, например Winbet

Ако тепърва започвате със залаганията, не бързайте веднага да се регистрирате в сайта на букмейкъра и да правите залози на всякакви спортни резултати. За да станете професионален играч на залагания - хендикапер, трябва не само да разберете избраната спортна дисциплина и много от нюансите на света на залаганията, но и да познавате добре математиката, включително теорията на вероятностите и математическата статистика. Това ще ви позволи да изучавате особеностите на работата на букмейкъра , за да се проучите как се формират коефициентите и се изчислява печалбата.

Прототипите на съвременните лотарии са съществували още в древността, когато хората са залагали на резултата от гладиаторска битка. Те са били готови да заложат на победата на избрания състезател и им трябвал някой, който да събере парите и да ги разпредели между победителите. Така се появиха първите лотарии и букмейкъри.

Днес популярността на букмейкърите е на върха си. Развитието на интернет технологиите привлече милиони нови клиенти, които могат да правят залози, без да напускат дома си, като в същото време наблюдават състоянието на нещата на спортната арена и избират най-добрите оферти от най-големите букмейкъри.

Какво е букмейкър

Букмейкърът е компания, която прави залози с клиенти на различни събития. На теория можете да заложите на всичко – президентски избори, Брекзит, културни и артистични събития. Въпреки това, в повечето случаи потребителите правят залози на различни спортни събития - футболни и хокейни мачове, боксови мачове, конни надбягвания и др.

Принципът на работа на букмейкъра е много прост: човек се свързва с компания с цел да заложи някаква сума за определен резултат от спортно събитие. Букмейкърът му предоставя такава възможност. Ако клиентът познае правилния изход от събитието, му се изплаща сумата на залога и печалба, в съответствие с избрания коефициент. Ако резултатът бъде определен неправилно, парите няма да бъдат върнати на клиента.

За основател на съвременния букмейкър се смята френският предприемач Пиер Олер. През 19-ти век той наема малко пространство на пистата и произвежда реклами, за да привлече хора, желаещи да направят залог. Няколко години по-късно подобни офиси се появяват в Англия - и до ден днешен английските букмейкъри се считат за най-надеждните. 

Същността на работата на букмейкъра

Основният принцип на работа на букмейкъра е следният: играчът е уверен в резултата от определено събитие и е готов да заложи на него. Той се регистрира в сайта на букмейкъра или прави залог в стационарен офис. Ако резултатът бъде определен правилно, клиентът отново се свързва със същия офис и получава спечелените пари. Ако резултатът е определен неправилно, клиентът не получава нищо.

Печалбите на клиента зависят от коефициентите на букмейкъра . При изчисляване на тази цифра службата анализира възможността за спечелване на един от опонентите в мача. За да разберете сумата, която ще получите, ако спечелите, умножете залога си по коефициента. За по-подробна информация може да посетите Winbet.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com