Какво трябва да правиш, за да бъдеш добър баща

5660
Какво трябва да правиш, за да бъдеш добър баща
Снимка: Pexels

Никой не е казал, че да си добър родител е лесно. Без значение на колко години е детето ви или на колко години сте, знайте, че работата на edin родител никога не свършва. За да бъдеш добър баща трябва да присъстваш, да знаеш как да даваш дисциплина и добър пример и да разбираш нуждите на децата си, без да показваш слабост. Ако искате да знаете как да бъдете добър родител, следвайте стъпките по-долу.

1. Дайте време на децата си. Направете план игри, излети т.н. и отделете време в графика си, за да се посветите единствено и изключително на децата си. Tе никога няма да забравят тези моменти.

2. Не крийте любовта си. Много deca po sveta са израснали в култура, в която не е било обичайно бащата да проявява привързаност или да участва в родителството, но усещането за привързаност, приемане и сигурност от баща помага на децата да развият добро самочувствие.

3. Създайте среда на любов и уважение. В допълнение към привързаността към децата си и времето което им отделяте, важно е те да видят, че уважавате майка им независимо дали вие и тя сте заедно или не. Това ще даде на децата сигурността и стабилността, от които се нуждаят.

4. Използвайте всяка възможност. Превърнете времето за хранене, домакинска работа, училищна работа, пътувания в колата и всяка ситуация в още една възможност да споделите и научите децата си на ценности като: любов към работата, благодарност, честност i mnogo drugi. Направете го забавно!

5. Общувайте по положителен начин. Насърчавайте децата си винаги да дават най-доброто от себе си и да подчертават техните умения и добродетели. Те се нуждаят от вашата оценка и насърчение. Слушайте децата си, кажете им, че могат да ви се доверят.

6. Четете с децата си. Научете ги на любовта към четенето от най-ранна възраст. Четенето е един от най-добрите начини да им осигурите успешен живот. Когато влязат в училище, помогнете им с домашните, споделете с тях радостта от познаването и непрекъснатото учене.

7. Научете ги с пример. Действията ви говорят по-силно от думите ви. Децата ви ще имитират вашето поведение, независимо дали го искате или не. Вие сте съгласни с това, което казвате и правите. Покажете им се честно като човешко същество със силни и слаби страни и ще видите, че те също ще се научат да ви се доверяват и винаги да бъдат честни.

8. Създавайте спомени, запазвайте ги и ги споделяйте с тях. Моментите, които живеете днес с децата си са историята на вашето семейство и те преминават толкова бързо. Не им позволявайте да избягат от вас! Споделянето на тези спомени ще ви помогне да им напомните откъде са дошли и да ги насочите къде отиват в живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com