Какво трябва да знаем преди да отидем на солариум?

6599
Какво трябва да знаем преди да отидем на солариум?
Снимка: iStock/Guliver

Тази година не планирате почивка в екзотични страни, но мечтаете за шоколадов тен? Възползвайте се от услугите на солариума. Ако това е първото ви посещение, не забравяйте да прочетете някои практически съвети.

Какво трябва да знаете преди да посетите солариума за първи път?

Ако мечтаете за красив, равномерен тен от солариум, не забравяйте да изберете правилното място. Такива услуги се предоставят от специализирани салони, предлагащи различни процедури в областта на козметиката и естетичната медицина. За да премине първото ви посещение в солариума без излишен стрес, следните няколко съвета, които всеки трябва да знае, преди да отиде в салона.

Също така не забравяйте, че не всеки трябва да използва този метод за придобиване на тен. Противопоказания за използване на солариума са многобройни - бенки и обезцветяване, менструация, бременност, кърмене, кожни възпаления, заболявания на сърцето и щитовидната жлеза, както и използването на ретинол, AHA и BHA киселини и фотосенсибилизиращи лекарства.

Колко често да ходим на солариум?

1. Направете пилинг

Ден преди процедурата направете пилинг за тяло. Така ще премахнете мъртвите кожни клетки, кожата ще стане гладка и по-чувствителна към слънчеви бани. В резултат на това тенът ще остане на кожата по-дълго.

2. Откажете се от парфюма

В деня, когато отидете на солариум, откажете се от антиперспиранти и парфюми. Алкохолът и ароматите, съдържащи се в козметиката, могат да допринесат за появата на нежелани алергични реакции. В деня на слънчевите бани не нанасяйте козметика върху тялото, тъй като може да раздразни кожата.

3. Информирайте персонала, че използвате солариума за първи път

Когато посетите салона, говорете незабавно с персонала и кажете, че за първи път сте в солариума. Специалистът ще ви посъветва и ще определи правилната продължителност на сесията. Най-добре е да правите слънчеви бани по-кратко в началото, за да видите как реагира кожата ви. Ако няма противопоказания, при следващото посещение ще можете да изберете по-дълго време за придобиване на тен. Ако нещо ви притеснява, задавайте въпроси. Разбира се, персоналът ще ви обясни всичко.

Солариум за първи път – какво трябва да знаем?

4. Премахнете грима и отстранете бижутата

Непосредствено преди процедурата премахнете грима си (може да го направите по-рано у дома). Не трябва да носите никакви бижута по време на солариума, така че свалете всички обеци, пръстени и часовник. Ако носите контактни лещи, свалете и тях.

5. Подгответе тялото

На място тялото ви ще бъде покрито със специална козметика, която активира производството на меланин. За целта не използвайте слънцезащитни продукти, които са предназначени за слънчеви бани на плажа. Защитете устните си със защитен филтър, тъй като те са много чувствителни към радиация. Можете да ползвате солариума голи или да останете по бельо. Ако изберете опцията без бельо, не забравяйте да покриете зърната си и всякакви кожни промени или бенки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com