Китайските символи за успех, които е добре да имаме у дома

6312
Китайските символи за успех, които е добре да имаме у дома
Снимка: iStock

Китайската култура със сигурност няма недостиг на символи на късмет, много от които произлизат от игра на думи или гатанки. Тези символи се забелязват лесно в ежедневието, но понякога значението им не е лесно забележимо. Просто погледнете червения цвят като пример. Не е нужно най-наблюдателният човек да осъзнае, че червеното носи благоприятно настроение тук; като особено видни по време на Пролетния фестивал. В тази статия ще разгледаме осем символа на късмет, които често могат да се забележат в Китай и които е добре да имаме у дома:

Котка късметлия, символизираща късмет

Тази фигурка всъщност идва още от Япония, но става все по-популярна сред китайските търговци. Японското име, манеки-неко, означава „ръкомахаща котка“, която е вдигнала едната си лапа нагоре, сякаш за поздрав. Изработен е от керамика и се смята, че носи късмет на собственика на магазин, често изложен на входа му. Типичните цветове на котката са бяло, черно, златно и понякога червено и често държи монета, носеща късмет и богатство. В съвременната японска култура се казва, че държането на такава в спалнята или на учебното място води до благоприятни резултати и житейски успехи.

8 предмета, които ще ви донесат късмет

Монети, вързани с червени панделки

Смята се, че положителната енергия може да бъде овладяна чрез използването на китайски монети. Хората могат да впрегнат тази енергия, като свържат три или шест монети заедно и ги сложат в дома си или портфейла си. Твърди се, че това стимулира повече пари в живота им.

Драконова костенурка

Драконовата костенурка ще повлияе положително на вашата кариера или богатство. Този символ е комбинация от тяло на костенурка с драконова глава; свързва се със сила, смелост, решителност и успех. Наличието на драконова костенурка във вашия дом ще бъде от полза за всяко бизнес начинание. Изображението на драконова костенурка е върху купчина златни кюлчета и монети И-Чинг. Според легендите устата на създанието е отворена, което му позволява да "издухва" положителна енергия с голяма сила.

Това са предметите, които носят късмет и щастие у дома

Мистичен възел, притежаващ магически сили

Мистичният възел се състои от червен копринен шнур и се смята, че съдържа безкрайни възли. Той служи като символ на безкраен късмет и голямо изобилие, когато се носи или показва в дома. Може да се използва и заедно с други талисмани за определени цели, като монети за привличане на богатство или мандарински патици като символ на успешен брак.

Червен плик

В китайската култура хората си разменят червени пликове като благословия. Тази традиция произлиза от мит за млад мъж, убил дракон. Червени пликове се разменят за сватби, рождени дни, годишнини и повишения в работата. Като благодарност, че ги  е освободил от дракона, хората поставят по една китайска монета в червен плик и я подарява. Винаги трябва да включите китайска монета в плика, когато го подарявате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com