Когато вкъщи идват гости - как да бъдем образцови в чистотата

2500
Когато вкъщи идват гости - как да бъдем образцови в чистотата

Най-големият ужас на всички мъже, а и на доста жени, е чистотата вкъщи. С един нюанс, разбира се – за пред хора. Ако сте си само двамата или ако сте сам, чистотата не е първа грижа. Ако пък сте сам мъж – съвсем. Но когато вкъщи ще идват родителите на приятелката/приятеля например, тогава чистотата бързо-бързо се изкачва нагоре в класацията на приоритетите. И понеже когато не правиш нещо често, не си експерт и по-важно – не знаеш как да го свършиш, не е лошо да се вслушаш в някой и друг съвет. Например на какво да обърнем внимание, къде и как е хубаво да почистим – ето ви три ключови съвета:

1. Изтривалката. Това е емблемата на дома. Няма как пред входа да стои някое разпокъсано чердже, захвърлено сякаш е дом на кучето, което се подмилква за храна на целия блок. Изтривалката пред дома демонстрира какво можеш да очакваш в самия дом – дали е стилен или прилича повече на гарсоинера с наематели в "Люлин". Ако не вярвате – вижте тук, където можете да купите най-добрите изтривалки.

България е втора в Европа по чистота на хотелите

България е на второ място в Европа по чистота на хотелитe, като по този показател изпреварва Швейцария, Австрия, Хърватска, Германия и ...

2. Антрето. Хубаво е да махнете старите дрехи и да почистите – с прахосмукачка, ако става въпрос за килим или с малко препарат, ако имате плочки. Не забравяйте закачалките – оставете малко място там, за да има къде гостите ви да си сложат връхните дрехи.

3. Стаите, където ще влизат гостите. Там е ключово да е почистено. Най-вече става въпрос за трапезарията, банята и евентуално кухненския бокс, ако не е изцяло отделен от трапезарията. Обърнете внимание на излишните предмети – например играчки, книги, които не са прибрани, да не говорим за захвърлени по столовете дрехи. Почистете плотовете от прахта и се отървете от увехналите цветя. Измийте съдовете, които все отлагате да измиете. В банята не забравяйте да сложите нови кърпи, защото на никого не е приятно да усети миризмата на старите. Със сигурност е добре да имате изтривалка пред мивката например – придава по-голямо усещане за чистота.

За финал – ако гостите ще идват през деня, вдигнете щорите или дръпнете завесите – според това с какво разполагате. Дневната светлина ще придаде по-добър изглед на дома ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно