Кой би повярвал, че ТОВА са 5-те неща, които ви изморяват без да подозирате

1509
Кой би повярвал, че ТОВА са 5-те неща, които ви изморяват без да подозирате
Снимка: iStock/Guliver

Ако не стоите до късно нощем, спите достатъчно време, но все пак на сутринта се чувствате все още отпаднали и не разполагате с необходимата енергия, може би трябва да обърнете внимание на навиците си. Има някои неща, които ни изтощават, без дори да подозираме. Нека видим кои са те, тъй като някои са наистина интересни. Ето ги:

Бъркотията на бюрото

Причините, поради, които се чувстваме постоянно уморени

Лягаме си рано и въпреки това не спим достатъчно. Хроничната сънливост, липсата на сили и усещането за постоянна умора през деня е проб...

Психическото изтощение е дори по-трудно преодолимо от физическото. За да възвърнем физическата си сила са ни нужни един хубав сън и малко отмора, но при психическото изтощаване нещата не стоят така. То може дори да наруши качеството на съня ни, а на сутринта отново да се чувстваме уморени и енергията ни да липсва. Ако в допълнение към това безпорядъкът царува покрай вас, стресовите хормони ще се увеличат и ще подкладят състоянието ви. Неподреденото бюро, пълно със задачи, бележки и пособия също ще ви натовари допълнително.

Пропускате хранения

Пълноценното и здравословно хранене е изключително важно както за здравословното ни състояние, така и за набавянето на необходимата ни енергия през деня. Ако се храните нередовно, пропускате важни хранения като закуската например, то не се чудете защо чувствате умора. Организмът се затруднява в изпълняването на функциите си при калориен дефицит, а това рефлектира върху паметта, работата и концентрацията ни.

Пропускате сутрешната си тренировка

Спортът също е от голяма важност за бодростта, здравето и добрата ни форма. А сутрешните тренировки ни подготвят за дългия ден, като ни подаряват много енергия. Може и да си мислите, че чрез физическото изтощаване вие ще намалите продуктивността си, но това не е така – тренировките ни зареждат с тонус и енергия. Ако не сте активни спортисти и предпочитате да мързелувате, започнете тренировките сутрин и веднага ще установите всъщност колко по-енергични и продуктивни ставате.

6 дупки, през които изтича вашата жизненост и енергия

Има действия и събития, които ни правят слаби. Те се превръщат в своеобразни дупки, през които енергията ни тече, за да изчезне без сле...

Не консумирате достатъчно желязо

Недостигът на желязо в организма ни може да доведе до различни здравословни проблеми като например анемия и др. Той е важен за нашето тяло, тъй като без него не е възможно достигането на кислород до тъканите. Също така, желязото участва в процесите на формиране на хемоглобина и транспортирането му до клетките и тъканите в тялото. Хранете се с повече храни, богати на желязо като яйца, бобови култури, тофу, меса, черен дроб, риба, цвекло, листни зеленчуци и др.  По-ниските нива на желязо в кръвта също са причина да се чувствате отпаднали и да ви лиспва енергия.

Спите твърде много

Ако си мислите, че с прекаленото спане ще си набавите нужната енергия, грешите. Здравословният сън е в определени граници, а прекалено продължителното спане може да наруши качеството му.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com