Консумацията на кои храни ще ви помогне да отслабнете?

12885
Консумацията на кои храни ще ви помогне да отслабнете?
Снимка: Pexels

Загубата на тегло може да бъде предизвикателна задача, но не трябва да се свежда само до ограничителни диети, броене на калории и тежки тренировки. Всъщност добавянето на някои специфични храни към вашата диета може да ви помогне да отслабнете. Споменатите по-долу храни са не само с ниско съдържание на калории, но и с високо съдържание на фибри, протеини и други хранителни вещества, които могат да ви помогнат да се чувствате сити и удовлетворени. В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите храни, които могат да ви помогнат да свалите излишните килограми.

Авокадо

Авокадото е суперхрана, която е не само вкусна, но и пълна с хранителни вещества. То е богато на полезни за сърцето мононенаситени мазнини, фибри и калий. Добавянето на авокадо към вашата диета може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време, да намали пристъпите на глад и да намали общия ви прием на калории.  Така че, следващия път, когато правите салата или сандвич, добавете малко авокадо към тях и се насладете на предимствата, които то носи. 

Горски плодове

Горските плодове са чудесно допълнение към всяка диета за отслабване. Те са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, което ги прави перфектна закуска или вариант за десерт. Този тип плодове също са пълни с антиоксиданти, които са много полезни за организма. Някои страхотни опции, които да включите в диетата си, са ягоди, боровинки, малини и къпини, като това не е нужно да става задължително в храната, а под формата на смутита, сокове и други. 

Кисело мляко

Киселото мляко е храна с високо съдържание на протеини, която може да ви помогне да отслабнете. Известно е, че протеинът е едно от най-засищащите хранителни вещества, а киселото мляко е отличен източник на него. Той също така съдържа пробиотици, които могат да помогнат за подобряване на здравето на червата и засилване на имунната ви система. Когато купувате кисело мляко, не забравяйте да изберете обикновения, неподсладен вид, тъй като ароматизираните видове могат да бъдат с високо съдържание на добавени захари, които не са никак здравословни.

Генерално тези храни могат да ви помогнат да се чувствате по-сити и едновременно с това да свалите килограми, но все пак внимавайте в количествата, в които ги приемате. Също така ако сте на диета или имате специфични хранителни проблеми, не забравяйте да се консултирате със специалист, който да потвърди, че е удачно да ги консумирате. 

Източник: Healthline.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите ви

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com